Olin naimisissa miehen kanssa, jolla oli kuusi lasta. Mieheni kuoli vuosi­kymmeniä sitten. Olen asunut yhteisessä rivitaloasunnossa, joka on aikoinaan ostettu minun nimiini. Se käytännössä maksettiin minun tuloillani ja saamillani perintövaroilla. Miehelläni ja minulla on keskinäinen testamentti ja avioehto. Perivätkö mieheni lapset minut, jos en kirjoita heille testamenttia? Nimimerkki Maria

Miehen lapset eivät peri sinua, ellet tee tee heidän hyväkseen testamenttia. Miehen lapsilla voi kuitenkin olla miehen avio-oikeuteen perustuvia oikeuksia jäämistöösi, mikäli olit miehesi kuoleman hetkellä häntä varakkaampi.
Jos olit miehen kuollessa miestäsi varakkaampi ja haluat, että hänen omaisuuttaan ei hänen kuolemansa jälkeen siirry hänen lapsilleen, sinun tulee toimittaa elinaikanasi omaisuuden ositus. Osituksen osapuolina olette sinä ja miehesi lapset. Osituksessa voit vedota niin sanottuun tasinkoprivilegiin ja ilmoittaa, että pidetä kaiken oman omaisuutensi ja miehen lapset saavat miehen omaisuuden.
Jos ositus jäisi elossaoloaikanasi tekemättä, tasinkoprivilegiin ei voi enää vedota kuolemasi jälkeen toimitettavassa omaisuuden osituksessa.

P.K.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla