Onko ostoskoriisi sujahtanut viime aikoina edullista Putin-juustoa? Se kertoo osaltaan ruuan hinnan kehityksestä.

Ruuan hinnan arvellaan laskevan tänä vuonna. Kiristynyt kilpailu EU:n sisämarkkinoilla on laskenut erityisesti tuontituotteiden hintoja, ja tämä on aiheuttanut alennuspainetta kotimaisten tuotteiden hintoihin. Tämä on selvinnyt Pellervon taloudellisen tutkimuslaitoksen julkaisemasta selvityksestä.

Maitotuotteiden hinnannousu katkeaa tänä vuonna, ja ensi vuonna hinnat saattavat jopa laskea. Maitotuotteet tekevät Suomessa hyvin kauppaansa, mutta Venäjän pakotteet sekoittavat markkinoita ja lisäävät halpojen tuontituotteiden tarjontaa. Esimerkki tästä ovat juuri Putin-juustot. Kuluttajat tarttuvat nyt aikaisempaa useammin edullisiin tuotteisiin.

Broilerinlihalla on kysyntää

Sianlihan hinnanlasku ei ole houkutellut kuluttajia ostamaan sitä, vaan kulutus on päinvastoin laskenut selvästi. Kanan ja kalkkunan osuus lihamarkkinoista jatkaa kasvuaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Elintarviketeollisuuden tuotanto supistuu niin tänä kuin ensi vuonna johtuen Venäjän viennin loppumisesta. Lisäksi kilpailu elintarviketeollisuudessa kiristyy Euroopan sisämarkkinoilla. Elintarviketeollisuuden on yhä vaikeampi löytää kannattavia vientimarkkinoita, ja vientihinnat ovat aiempia vuosia matalammat. Kotimaan markkinoille sen sijaan virtaa edullisia tuontituotteita, etenkin liha- ja maitotuotteita, jotka lisäävät hintakilpailua ja pitävät hintakehityksen olemattomana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lähde www.ptt.fi

Lidlissä on satunnaisesti ollut Putin kermajuustopallukoita. Kilohinta 3.80e  Mutta pääasiassa valio & Osuuskauppa  on pitänyt tuotteen sisäänvetoartikkelina.

 

Miksi Lidl ei ole joka kylässä ja pitäjässä?  Suosi sinä vaan Lidliä, joita on aika harvassa paikassa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla