Minulla on yhteinen asuntolaina avomieheni kanssa, ja omistamme siis omakotitalomme puoliksi. Nyt haluaisin omista henkilökohtaisista syistäni laittaa talon kokonaan mieheni nimiin. Pankin lakimies vastasi hyvin epäselvästi, ja ymmärsin, että asia on jollain tapaa vaikea. Voiko joku muu hoitaa tämän asian kuin pankin lakimies? Jousimies 74

Toki voit kääntyä kenen tahansa juristin puoleen. Miksi muuten haluat siirtää  talon kokonaan miehesi nimiin? Jätät kertomatta, mitä nämä omat henkilökohtaiset syysi ovat.

– Hoitipa asiaa kuka tahansa, hän tulee kysymään siirron syytä, koska sillä on merkitystä seurausten kannalta, sanoo varatuomari Pirkko Kemppainen.

Kysymyksestäsi ei ilmene myöskään, haluatko myydä talon vai lahjoittaa sen vai tehdä osittaisen kaupan ja lahjoittaa loput. Lahjasta miehesi joutuisi maksamaan lahjaveron ja kaupasta varainsiirtoveron.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos yhteinen asuntolainanne siirrettäisiin kokonaan miehesi nimiin, pankki haluaa luonnollisesti tietää, kykeneekö miehesi maksamaan sen yksin pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla