Olen lapseton nainen ja menossa naimisiin miehen kanssa, jolla on kaksi lasta. Olen tehnyt testamentin omaisuudestani äidilleni, ja mieheni on tehnyt testamentin lapsilleen. Olemme lisäksi luonnostelleet avioehtosopimusta, jossa suljemme pois toistemme oikeuden omaisuuteemme, jos eroamme tai kuolemme. Jos kuolen ennen puolisoani, varmistaako testamentti omaisuuteni menemisen äidilleni kokonaan? Vai onko puolisollani yhä jokin oikeus omaisuuteeni? Ja jos puolisoni kuolee ennen minua, joudunko heti realisoimaan asuntomme, jos rintaperilliset sitä vaativat? Nimimerkki Perillisiä etsimässä

Jos kuolet ennen puolisoasi, äitisi voi testamentinsaajana vaatia perinnönjakoa ja saada näin omistusoikeuden koko omaisuuteesi. Miehesi saa kuitenkin jäädä loppuiäkseen asumaan teidän yhteisenä kotina käyttämänne asuntoon, jos hänen omaisuuteensa ei kuulu vastaavanlaista asuntoa. Lisäksi hän saa pitää hallinnassaan tavanmukaisen koti-irtaimiston.

Sinulla on leskenä vastaavat oikeudet miehesi rintaperillisten mahdollisista vaatimuksista huolimatta. Huolesi kodin menettämisestä on siis turha.
Oletko ottanut testamentissasi huomioon, että äitisi voi kuolla ennen sinua?

Jos et, sinun kannattaa tehdä uusi testamentti, jossa määräät myös ”toissijaissaajan” eli henkilön, jolle omaisuutesi silloin menee. Näin neuvoo varatuomari Pirkko Kemppainen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla