Mitä laki sanoo seuraavasta: Olemme saaneet käsin allekirjoitetun kirjeen. Nimi ja henkilö ovat meille tutut, ja henkilö liittyy kirjeessä käsiteltyyn asiaan. Hän on itse myös aikaisemmin kirjoittanut meille kirjeen, ja olemme myös nähneet hänen allekirjoittavan nimensä.
Nyt saamassamme kirjeessä allekirjoitus ei ole sinnepäinkään kuin asianomainen henkilö nimensä kirjoittaa. Miten pitäisi toimia, jos on kyseessä väärennysrikos? Kolme harhautettua

Ensin teidän olisi syytä ilmoittaa asianomaiselle henkilölle saamastanne kirjeestä ja tiedustella, onko hän henkilökohtaisesti allekirjoittanut tai pyytänyt jotakuta muuta henkilöä allekirjoittamaan puolestaan kyseisen kirjeen.

Väärennysrikos saattaisi tulla kyseeseen, jos kirjeessä on jonkun oikeuksiin tai velvollisuuksiin vaikuttava väite. Jos tuttunne ilmoittaa, että kirje ei ole hänen allekirjoittamansa eikä hyväksymänsä, voitte ottaa yhteyttä poliisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oli hyvin ymmärrettävää että pankki oli varovainen ryhtymään toimenpiteisiin epätavallisessa tilanteessa, eikä asianosaisen olisi tarvinnut pahoittaa mieltään (muutoin kuin ehkä vähän harmistua asian kenties viivästyessä) vaan päin vastoin olla tyytyväinen pankin toimintaan.

Täsmennyksenä kiinnostasi tietää, kirjoittiko liikuntakyvytön vaimosi valtakirjan allekirjoituksen todistajien läsnäollessa. Ja oliko syytä epäillä rikosta sinun taholtasi puolisoasi kohtaan.
Nämä asiat ovat kiristyneet, esiin tulleiden kavallusten myötä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla