Olen antanut veljelleni käyttöoikeuden erääseen pankkitiliini. Tili on ollut minulla ikään kuin ylimääräisenä, enkä ole sitä enää juurikaan käyttänyt. Veljeni palkka menee tälle tililleni. Näin hän on onnistunut pakoilemaan ulosottomiestä jo vuoden verran.
Asia hermostuttaa minua nyt kovasti. Syyllistyinkö rikokseen, kun annoin hänelle käyttöoikeuden ja hän käyttää tiliäni tuollaiseen tarkoitukseen?Huolestunut sisko

Ei ihme, että asia kaivertaa mieltäsi. Sinun on hyvä miettiä, missä kulkee veljen auttamisen raja.

Ulosottomiehellä on laajat tiedonsaantioikeudet ja on erittäin todennäköistä, että tällainen tilijärjestely tulee vielä ilmi, sanoo ylitarkastaja Tommi Talvitie Valtakunnanvoudinvirastosta.

Silloin ulosottomies voi ottaa sinuun yhteyttä ja joudut mahdollisesti antamaan hänelle selvityksen asiasta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Se, että annat veljesi käyttää tiliäsi, ei poista hänen ongelmiaan eikä estä veljellesi kuuluvien varojen tai hänelle maksettavien tulojen ulosmittausta. Asiasta voi aiheutua sinulle tunnontuskien lisäksi muutakin ylimääräistä vaivaa ja harmia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Siihen, oletko syyllistynyt suorastaan rikokseen, ei Tommi Talvitie ota kantaa. Hän huomauttaa kuitenkin, että avunanto velallisen rikoksiin on rikoslain mukaan rangaistava teko.

Sisältö jatkuu mainoksen alla