Olemme yli 70-vuotiaita leskiä. Asumme kumpikin omissa asunnoissamme naapurikunnissa. Nyt olemme harkinneet yli viiden vuoden reissaamisen jälkeen muuttoa yhteiseen asuntoon. Iän myötä kummallekin on ilmestynyt erilaisia kremppoja, jotka jatkossa varmasti lisääntyvät. Kaksin voisimme ehkä asua kotona pidempään, toinen toistamme tukien. Onko tulossa muutoksia verotukseen tai eläkkeisiin? Molemmilla on pieni työ- ja perhe-eläke. Asumis- tai muita tukia emme ole saaneet. Avioliitto ei ole ajatuksissa, mutta onko syytä tehdä jotain virallisia sopimuksia tulevaisuutta ajatellen?-Yhteiseen kotiin

Yhteen muutto ei vaikuta kysyjän eläkkeeseen tai verotukseen. Myöskään sellaisia lakiuudistuksia ole odotettavissa, että niillä olisi vaikutusta edellä mainittuihin asioihin.

Teidän olisi hyvä yhdessä suunnitella, miten järjestätte rahankäytön yhteisasumisen aikana. Näin vältytte jatkossa mahdollisilta ongelmilta. Rahankäytöstä ei tarvitse tehdä muodollista sopimusta, mutta sovitut asiat on syytä kirjata jollakin tavoin yhdessä ylös.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla