Olemme 35 vuotta naimisissa ollut aviopari, 70-vuotiaita kumpikin. Meillä on omaisuutta, muun muassa kesämökki. Asumme omassa talossa, meillä on kaksi aikuista lasta tahoillaan naimisissa ja lastenlapsia. Olemme tehneet keskinäisen testamentin ja siinä on kohta, jossa lasten puolisot suljetaan pois perinnöstä.Haluaisin yksipuolisesti luopua keskinäisestä testamentista, toinen toisemme perimisestä. Onko se mahdollista? Puolisoani eivät tällaiset asiat kiinnosta ja pelkään hänen muistin tasoaan. En haluaisi loukata häntä. Nimimerkki Mummeli

Voit muuttaa keskinäistä testamenttia omalta osaltasi ja tehdä oman testamentin kertomatta asiasta miehellesi. Jos miehesi kuolee ensin ja keskinäinen testamentti on hänen osaltaan voimassa, voit luopua testamentin nojalla sinulle tulevasta omaisuudesta, jolloin tuo omaisuus menee miehesi lapsille.
Lisäksi laissa on säädetty näin: ”Joka yksipuolisesti peruuttamalla tai muuttamalla keskinäistä testamenttia ilmeisesti toimii molemminpuolisen määräyksen olennaisten edellytysten vastaisesti, menettäköön testamenttiin perustuvan oikeutensa.” Tämänkin perusteella voidaan katsoa, että aviomiehen sinulle testamenttaama omaisuus ei ole enää menevä sinulle sen jälkeen, kun olet omalta osaltasi muuttanut testamenttia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla