Voinko ostaa asunnon vain toisen puolison nimiin, vaikka ostoon on käytetty molempien varoja, jotka on saatu yhteisesti omistetun kesämökin myynnistä?
Puolisoni on kirjoitustaidoton aivoinfarktin jälkeen, mutta ymmärtää kaiken puhutun ja osallistuu osittain sanalliseen ilmaisuun. Meillä on keskinäinen testamentti.
Tiedosta kiitollinen

On mahdollista ostaa omaisuus vain toisen puolison nimiin, vaikka varat omaisuuden hankintaan ovat molempien. Tätä en suosittele. Omaisuus tulisi ostaa sen nimiin, jonka varoja kauppaan on käytetty.

Mikäli omaisuutta ostetaan yhden puolison nimiin molempien puolisoiden varoilla, kyse on puolison lahjasta toiselle puolisolle.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Myös puolisoiden keskinäisistä lahjoista tulee maksaa lahjaveroa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Myös kirjoitustaidoton voi tehdä kiinteistön kaupan tekemällä omakätisen puumerkin. Tällöin kaupanvahvistaja vahvistaa puumerkin kirjoitustaidottoman allekirjoitukseksi.

 

On tärkeää tietää, kenen tai keiden nimillä tili on ja keillä siihen on käyttöoikeus. Muuten voi tulla pahoja yllätyksiä, kun itse tai puoliso sairastuu, kuolee tai tulee avo- tai avioero. Pankin tiliehdoista saa tietoa, ja voitte harkita muutostarpeita.

Lainaus:

En ymmärrä, jos tili on yhteinen, eivätkö kaikki siellä olevat
rahatkin ole yhteisiä "fifty-fifty"?

Näinhän se ei mene. Jos pariskunnalla on yhteinen tili jonne mies laittaa vaikkapa palkkansa ja nainen ei laita sinne vastaavasti mitään, niin tässä tilanteessa tilin sisältö on miehen omaisuutta 100%.

Sisältö jatkuu mainoksen alla