• 4-6 broilerinkoipea
  • suolaa
  • 2 appelsiinia

Pähkinätahna:

  • 1 yksikyntinen valkosipuli
  • 1 dl pistaasipähkinöitä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ dl appelsiinimehua
  • 1 tl rouhittua valkopippuria
  • lehtipersiljaa

Tee näin:

  1. Hiero broilerin nahan alle suolaa.
  2. Pese appelsiinit. Halkaise toinen appelsiini ja purista siitä mehu, lohko toinen.
  3. Valmista tahna. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen ja rouhi karkeaksi.
  4. Hiero pähkinätahnaa broilerien nahan alle ja pintaan. Nostele koivet uunivuokaan. Lorauta appelsiinimehua päälle ja appelsiinilohkoja
  5. broilerien lomaan.
  6. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 45 minuuttia. Jos pinta tummuu, suojaa vuoka leivinpaperilla.