Kesäkurpitsa saa potkua chilistä.
Noin 1/2 litran purkillinen
250 g kesäkurpitsaa
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
1 vihreä chili
6–8 oksaa tuoretta timjamia
Mausteliemi:
2 dl omenaviinietikkaa
1 dl vettä
1 dl sokeria
2 tl suolaa
2 laakerinlehteä
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
- Valmista mausteliemi. Kiehauta kaikki liemen ainekset kattilassa siten, että sokeri sulaa.
- Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä.
- Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli.
Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi. Mikäli haluat miedomman liemen, poista chilistä siemenet. - Lado kesäkurpitsaa, sipulia, chiliä ja timjamin oksia kerroksittain puhtaaseen purkkiin.
- Kaada jäähtynyt mausteliemi kurpitsoiden päälle. Anna maustua 3–4 vrk jääkaapissa.
- Syö sellaisenaan leivän päällä, tarjoa lihan tai kanan lisukkeena tai raikastuksena salaatissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa