Kesäkurpitsa saa potkua chilistä.

Noin 1/2 litran purkillinen

250 g kesäkurpitsaa
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
1 vihreä chili
6–8 oksaa tuoretta timjamia

Mausteliemi:
2 dl omenaviinietikkaa
1 dl vettä
1 dl sokeria
2 tl suolaa
2 laakerinlehteä

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  • Valmista mausteliemi. Kiehauta kaikki liemen ainekset kattilassa siten, että sokeri sulaa.
  • Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä.
  • Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli.
    Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi. Mikäli haluat miedomman liemen, poista chilistä siemenet.
  • Lado kesäkurpitsaa, sipulia, chiliä ja timjamin oksia kerroksittain puhtaaseen purkkiin.
  • Kaada jäähtynyt mausteliemi kurpitsoiden päälle. Anna maustua 3–4 vrk jääkaapissa.
  • Syö sellaisenaan leivän päällä, tarjoa lihan tai kanan lisukkeena tai raikastuksena salaatissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla