Mehevyyttä lisää makoisa sienitäyte.

4–6 annosta

  • 500–600 g hirven jauhelihaa
  • 3 rkl korppujauhoja
  • 1 dl ruokakermaa
  • 1 muna
  • 1 ½ tl sipulijauhetta
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • ½ tl rouhittua valkopippuria
  • suolaa

Täyte

  • 1 rkl voita
  • 2 sipulia
  • 1 pkt (170 g) pekonia
  • noin 1 l kantarelleja
  • 1 rs (100 g) kantarellituorejuustoa
  • (suolaa)
  • rypsiöljyä voiteluun

Valmista näin:

  • Turvota korppujauhoja kermassa muutama minuutti. Lisää muna, mausteet ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi.
  • Valmista täyte. Perkaa ja paloittele sienet, pane pannulle ja haihduta neste. Lisää pannulle voinokare ja silputtu sipuli kuullottumaan.
  • Hauduta hetki. Kaada seos kulhoon odottamaan.
  • Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi, ruskista pannulla. Valuta ylimääräinen rasva pois. Lisää pekoni ja tuorejuusto sieniseokseen.
  • Taputtele murekemassasta suorakaiteen muotoinen levy leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Levitä täyte taikinan keskelle. Nosta reunat kiinni ja ummista sauma yhteen kostutetuin sormin. Voitele pinta öljyllä.
  • Kypsennä mureke 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.

Lukijan keittiöstä:

”Meidän perheessä on metsästetty monessa polvessa. Hirvenlihaa on ollut aina saatavilla. Suosikkiohjeemme kehittelin syysruuaksi arkeen, miksei myös juhlaan.”

Tuula Isoviita, Oulu

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla