Tämän maistuvan murekkeen voi tehdä niin paisti- kuin hirvenjauhelihasta.
4 annosta
500 g naudan paistijauhelihaa
1 dl vettä
½ dl korppujauhoja
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
½ tl mustapippuria myllystä
¾ tl suolaa
Täyte
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
100 g pehmeää fetaa
1 dl kuivattuja karpaloita
1 dl silputtua lehtipersiljaa
½ dl silputtua timjamia
Sisältö jatkuu mainoksen alla
- Valmista murekemassa. Mittaa vesi kulhoon ja lisää korppujauhot turpoamaan. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita muutama minuutti paistinpannulla öljyssä. Lisää sipulit korppujauhoseokseen. Kääntele joukkoon jauheliha, pippuri ja suola.
- Levitä murekemassa tasaiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi (30 x 35 cm) uunipellille leivinpaperin päälle. Kostutetut kädet auttavat työvaihetta.
- Ripottele pinnalle murennettua fetaa ja kuivattuja karpaloita. Silppua joukkoon yrttejä ja ripottele tasaisesti täytteiden päälle.
- Kiedo levy kääretortun tapaan rullaksi. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna murekkeen levähtää kymmenisen minuuttia ennen kuin leikkaat rullan annospaloiksi.
Seuraa meitä Facebookissa