Tämän maistuvan murekkeen voi tehdä niin paisti- kuin hirvenjauhelihasta.

4 annosta

500 g naudan paistijauhelihaa
1 dl vettä
½ dl korppujauhoja
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
½ tl mustapippuria myllystä
¾ tl suolaa

Täyte

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

100 g pehmeää fetaa
1 dl kuivattuja karpaloita
1 dl silputtua lehtipersiljaa
½ dl silputtua timjamia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • Valmista murekemassa. Mittaa vesi kulhoon ja lisää korppujauhot turpoamaan. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita muutama minuutti paistinpannulla öljyssä. Lisää sipulit korppujauhoseokseen. Kääntele joukkoon jauheliha, pippuri ja suola.˜
  • Levitä murekemassa tasaiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi (30 x 35 cm) uunipellille leivinpaperin päälle. Kostutetut kädet auttavat työvaihetta.
  • Ripottele pinnalle murennettua fetaa ja kuivattuja karpaloita. Silppua joukkoon yrttejä ja ripottele tasaisesti täytteiden päälle.
  • ˜ Kiedo levy kääretortun tapaan rullaksi. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna murekkeen levähtää kymmenisen minuuttia ennen kuin leikkaat rullan annospaloiksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla