Karpaloporopiirakka maistuu juhlavieraille ja kotiväelle

Tämä mehevä piirakka ei jätä ketään kylmäksi! 

8–10 palaa

Pohja

1 ½ dl kylmää vettä
2 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 ½ rkl rypsiöljyä
¾ tl suolaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Täyte

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
1 ½ dl kermajuustoa raasteena
1 ½ rkl tuoretta rosmariinia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 dl poron kylmäsavurouhetta
1 dl tuoreita karpaloita

  • ˜ Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Sekoita kylmän veteen jauhot, öljy ja suola tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan (halkaisija 23 cm) ja nosta taikinaa myös vuuan reunoille. Esipaista pohjaa 5 minuuttia.
  •  Tee sillä välin täyte. Sekoita munat ja kerma tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon puolet juustoraasteessa, silputtu rosmariini ja rouhittu mustapippuri.
  • ˜ Ota vuoka uunista. Lisää pohjalle poron kylmäsavurouhe, munamassa, karpalot ja loput juustoraasteesta. Jatka kypsennystä noin 25 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt ja saanut väriä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla