Tämä vihreä piirakka on raikas tarjottava niin juhla- kuin arkipöydässä.

6 annosta

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl kylmää vettä
  • 1 dl rypsiöljyä

Katso: 10 parasta piirakkareseptiä

Täyte

  • 2 ps (à 150 g) pakastepinaattia
  • 1 ps (à 200 g) pakasteherneitä
  • 1 pkt (à 300 g) pehmeää tofua
  • 2 dl soijakermaa
  • 1½ tl yrttisuolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl kapriksia
  • 2 rkl tuoretta persiljaa

1. Säädä uuni 225 asteeseen.
2. Sekoita piiraspohjan kuivat ainekset keskenään. Nypi ne veteen ja öljyyn.
3. Voitele piirasvuoka. Taputtele taikina sen pohjalle ja laidoille. Esipaista pohjaa 10 minuuttia uunin keskiosassa.
4. Valmista täyte. Sulata ja valuta pinaatti. Sekoita täyteainekset keskenään.
5. Kumoa täyte piiraspohjalle ja paista vielä 15–20 minuuttia.