
Kesäkurpitsa ja feta maustavat tämän kesäisen piirakan.
Pohja
2 dl puolikarkeita täysjyväspelttijauhoja
1 dl spelttihiutaleita
1 tl kuivahiivaa
1 dl vettä
½ tl suolaa
½ dl juoksevaa margariinia
Täytepala
kesäkurpitsaa
100 g pehmeää fetaa(esim. Apetina)
2 dl ruokakermaa
2 munaa
1 tl viherpippuria
1 tl kuivattua kirveliä
1 tl sitruunan kuorta
- Sekoita spelttijauhot ja -hiutaleet sekä kuivahiiva keskenään.
Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Vaivaa jauhot sekä suola ja margariini joukkoon. - Taputtele taikina ison vuoan (halkaisija 27 cm) tai annosvuokien pohjalle ja reunoille (6–10 muffinivuokaa).
- Valmista täyte. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Asettele ne työlaudalle ja ripottele pinnalle kevyesti suolaa. Suola irrottaa ylimääräisen kosteuden. Taputtele muutaman minuutin päästä pinnalle kirvonnut vesi pois esimerkiksi talouspaperilla.
- Murusta feta kermaan ja vatkaa joukkoon munat. Hiero viherpippurit kämmenpohjassa murusiksi ja lisää kuivatun kirvelin kanssa seokseen.
- Mausta seos raastetulla sitruunankuorella. Huom! Pese sitruuna ensin ja käytä vain keltaista osaa.
- Kaada täyte piirakan päälle ja asettele pinnalle kesäkurpitsan viipaleita.
- Paista uunin keskitasolla 200 asteessa kunnes täyte on hyytynyt. Iso piirakka kypsyy noin 30 minuutissa, pienet noin 20 minuutissa.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa