Kesäkurpitsa ja feta maustavat tämän kesäisen piirakan.

Pohja
2 dl puolikarkeita täysjyvä­spelttijauhoja
1 dl spelttihiutaleita
1 tl kuivahiivaa
1 dl vettä
½ tl suolaa
½ dl juoksevaa margariinia

Täytepala
kesäkurpitsaa
100 g pehmeää fetaa(esim. Apetina)
2 dl ruokakermaa
2  munaa
1 tl viherpippuria
1 tl kuivattua kirveliä
1 tl sitruunan kuorta

  1. Sekoita spelttijauhot ja -hiutaleet sekä kuivahiiva keskenään.
    Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Vaivaa jauhot sekä suola ja margariini joukkoon.
  2. Taputtele taikina ison vuoan (halkaisija 27 cm) tai annosvuokien pohjalle ja reunoille (6–10 muffinivuokaa).
  3. Valmista täyte. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Asettele ne työlaudalle ja ripottele pinnalle kevyesti suolaa. Suola irrottaa ylimääräisen kosteuden. Taputtele muutaman minuutin päästä pinnalle kirvonnut vesi pois esimerkiksi talouspaperilla.
  4. Murusta feta kermaan ja vatkaa joukkoon munat. Hiero viherpippurit kämmenpohjassa murusiksi ja lisää kuivatun kirvelin kanssa seokseen.
  5. Mausta seos raastetulla sitruunankuorella. Huom! Pese sitruuna ensin ja käytä vain keltaista osaa.
  6. Kaada täyte piirakan päälle ja asettele pinnalle kesäkurpitsan viipaleita.
  7. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa kunnes täyte on hyytynyt. Iso piirakka kypsyy noin 30 minuutissa, pienet noin 20 minuutissa.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla