Lukijoiden parhaat reseptit:

”En ollut törmännyt kesäkurpitsalla maustettuun leivonnaiseen ennen kuin sain kakkuohjeen enoni vaimolta."

 "Kesäkurpitsan ja oliiviöljyn yhdistelmä on jännittävä mutta todella hyvä. Leivon kakkua loppukesällä, kun saan kesäkurpitsoja äitini kasvimaalta. Kakku maistuu kahvin kanssa ihan sellaisenaan tai vaniljajäätelön höystämänä.”Birgit Perttula

12 palaa

4 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl kanelia
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
3 dl kesäkurpitsaa raastettuna
3 kananmunaa
3 dl sokeria
1 dl maustamatonta jogurttia tai piimää
1 ½ dl oliiviöljyä
1–2 dl pähkinä- tai mantelirouhetta

Vuokaan
1 rkl pehmeää voita
2 ½ rkl mannaryynejä

  • Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija n. 24 cm) mannaryyneillä.
  • Sekoita vehnäjauhoihin kaneli, leivinjauhe, sooda, vaniljasokeri ja suola. Raasta kesäkurpitsa hienoksi.
  • Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon kesäkurpitsa, jogurtti tai piimä, oliiviöljy ja pähkinä- tai mantelirouhe. Lisää lopuksi kuivat aineet.
  • Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alatasossa, 170 asteessa noin 1 tunti. Jos kakun pinta alkaa tummua liikaa, aseta leivinpaperi kakun päälle paistoajan puolivälissä.