Helppoakin helpompaan pataruokaan tapaan tarvitset vain lammasta, raikkaita sitruunoita ja valkosipulia.

Sisilialainen lammaspata

2 kg lampaan- tai karitsanlihaa paloina
3 sitruunaa lohkoina
2 valkosipulia kuorineen
vettä
suolaa
valko- tai mustapippuria

  • Laita lihapalat kannelliseen savipataan tai uunivuokaan. Jos käytät lasittamatonta savipataa, muista liottaa se ensi huolellisesti vedessä.
  • Lorauta 2–3 desilitraa vettä padan pohjalle, ripottele hiukan suolaa ja pippuria pinnalle.
  • Kuori ja lohko sitruunat. Karsi hieman valkosipulien pintakuorta.
  • Laita sirtuunanlohkot ja kokonaiset valkosipulit lihojen päälle.
  • Aseta pata kylmään uuniin ja säädä lämpö 200 asteeseen. Noin puolen tunnin päästä alenna lämpö 150–170 asteeseen ja anna padan vielä muhia vähintään kaksi tuntia. Kokeile kypsyyttä.
  • Lisäkkeenä maistuvat esimerkiksi Aura-juustoperunat ja raikas salaatti.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla