Hapankaalia voi tehdä myös itse.

Noin 2 litran purkillinen

2 kg valkokaalia
200 g porkkanoita
2 valkosipulinkynttä
2 rkl merisuolaa
2 dl piimää
(2 tl katajanmarjoja tai kuminaa)

  • Valuta piimää suodatinpussissa kahvisuodattimessa puoli tuntia tai kunnes tarvittava määrä, ½ dl heraa, on valunut.
  • Irrota kaalin uloimmat lehdet, halkaise kaali ja poista kannat. Leikkaa kaalit ohuiksi suikaleiksi terävällä veitsellä tai vihannesleikkurilla.
  • Nuiji kaalia pienissä erissä puhtaalla survimella sangossa tai muussa astiassa siten, että kaali mehustuu.
  • Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja murskaa valko¬sipuli. Sekoita kaali, porkkanat, valkosipuli, suola ja hera keskenään. Mausta halutessasi katajanmarjoilla tai kuminalla.
  • Peitä kaalisuikaleiden pinta voipaperilla ja aseta päälle paino. Peitä astia kannella tai muovikelmulla ja anna käydä huoneenlämmössä 2–3 vrk. Tarkista, että kaalista irtoava neste peittää kaalin.
  • Siirrä astia pariksi viikoksi 15–18 asteeseen. Seuraa käymistä mieluiten päivittäin ja kuori pinnalle muodostuva vaahto pois.
  • Siirrä kaali jääkaappiin ja anna valmistua vielä 2 viikkoa.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla