Kuuman kesäpäivän viilennys on pirskahteleva booli. Tämä trendikkäästi seljankukalta maistuva booli on täynnä ihania hedelmiä ja marjoja. 

"Tämä alkoholiton juoma avaa meillä puutarhajuhlat, mutta toimii myös janojuomana, kun puuhastelee pitkään pihatöissä. Lohkon maljaan hedelmiä ja raikkaita marjoja sesongin mukaan. 

P.s. Kokeile jäiden tilalla pakastettuja mangokuutioita."

– ET:n ruokatoimittaja Christina Aaltio

Seljankukkabooli

  • 500 g melonia
  • 500 g hunajamelonia
  • 2 dl vadelmia
  • 2 dl mustikoita
  • 2 luomulimettiä
  • 1 l laimennettua seljankukkamehua (esim. Brunneby)
  • 0,5 l kivennäisvettä
  • jäitä
  1. Kuutioi melonit. Huuhtele marjat, pese ja lohko limetit.
  2. Laimenna seljankukkamehu. Lisää ainekset boolimaljaan.
  3. Kaada kivennäisvesi ja jäät joukkoon juuri ennen tarjoilua.