Täysjyväpastan kaveriksi sopii manteleista ja pähkinöistä tehty proteiinipitoinen kastike. 

Täysjyväpastaa ja pähkinäkastike

4 annosta

Kastike

1 dl kuorittuja manteleita
1 dl pekaanipähkinöitä
noin 3 valkosipulinkynttä
3/4 dl oliiviöljyä
1 tl mustapippuria
1 dl keitinlientä
½ sitruunamehua
ripaus ruokosokeria
suolaa

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi

Sisältö jatkuu mainoksen alla

300 g täysjyväpastaa
lehtipersiljaa
parmesaanilastuja

Tee näin:

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä desi keitinlientä.
  2. Valmista kastike. Rouhi mantelit ja pekaanipähkinät ja silppua valkosipulit. Kuumenna öljy pannussa ja lisää ainekset paistumaan muutamaksi minuutiksi.
  3. Rouhi joukkoon mustapippuri ja lisää keitinlientä, sitruunamehua ja ripaus sokeria ja suolaa. Hauduta muutama minuutti.
  4. Annostele pasta lautasille ja jaa kastike annoksien päälle. Silppua pinnalle lehtipersiljaa ja parmesaania. 
Sisältö jatkuu mainoksen alla