Kuivatut herkkutatit lisäävät metsäistä makua hirvikäristykseen.
Kuivatut herkkutatit lisäävät metsäistä makua hirvikäristykseen.

Herkkutatit kruunaavat tämän hirvenlihakäristyksen.

Hirvi-herkkutattikäristys

4 annosta

  • 25 g kuivattuja
  • herkkutatteja
  • 500 g hirvenpaistia
  • 2 rkl voita
  • 100 g pekonia
  • 1 sipuli
  • 1/2 tl suolaa
  • 5 maustepippuria
  • 3 laakerinlehteä
  • 2 tl katajanmarjaa
  • 2 oksaa timjamia tai
  • rosmariinia
  • 1,7 dl olutta
  • 2 dl vettä
  1. Liota (murennettuja) sieniä vedessä vähintään 30 minuuttia. Valuta siivilässä.
  2. Vuole jäisestä hirvenpaistista terävällä veitsellä ohuita siivuja. Paista käristyssuikaleet valurautapannulla tai -padassa useammassa erässä voissa ruskeiksi. Paloittele pekoni lopussa joukkoon, jatka paistamista hetken ajan.
  3. Kuori ja lohko sipuli ja lisää pataan. Lisää myös herkkutatit. Kaada joukkoon mausteet, yrtit ja neste.
  4. Hauduta miedolla lämmöllä liedellä noin 2 tuntia. Lisää vettä kypsennyksen aikana tarvittaessa.
  5. Tarjoa puikulaperunoiden ja puolukkahillon kera.

Lue myös:

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kumppi

Ei siitä tarvitse tehdä noin monimutkaista. Suolaa ja pieni ripaus jauhettua maustepippuria, jos sitäkään. Sama homma poron kanssa, aina se pilataan kaiken maailman oluella ja pekoneilla. Riistan maku on ainutlaatuinen jo sinänsä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla