Mausteiset lihapullat tarjotaan mehevässä tomaattikastikkeessa.

4 annosta

500 g jauhelihaa
2 dl lihalientä
1 dl korppujauhoja
2 munaa
1 tl paprikajauhetta
½–1 tl juustokuminaa eli jeeraa
chilijauhetta maun mukaan
1–1 ½ tl suolaa

Tomaattikastike:
3 dl lihalientä
1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
1–3 silputtua valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua tai 2 rkl tuoretta timjamia
suolaa

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  • Keitä puoli litraa vettä ja laita lihaliemikuutio liukenemaan. Ota 2 dl lientä kulhoon jauhe­lihataikinaa varten. Mittaa joukkoon korppu­jauhot 5 minuutiksi turpoamaan. Säästä loppu lihaliemi kastiketta varten.
  • Sekoita jauheliha ja mausteet korppujauhojen joukkoon. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
  • Sekoita tomaattikastikkeen ainekset ja kaada kastike uunivuokaan.  Pyöritä murekemassasta lihapullia ja laita ne kastikkeeseen.
  • Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30–45 minuuttia pullien koon mukaan.

Resepti on poimittu lukijoidemme ohjeista kootusta ET-klassikot -ruokakirjasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla