Mausteiset lihapullat tarjotaan mehevässä tomaattikastikkeessa.
4 annosta
500 g jauhelihaa
2 dl lihalientä
1 dl korppujauhoja
2 munaa
1 tl paprikajauhetta
½–1 tl juustokuminaa eli jeeraa
chilijauhetta maun mukaan
1–1 ½ tl suolaa
Tomaattikastike:
3 dl lihalientä
1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
1–3 silputtua valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua tai 2 rkl tuoretta timjamia
suolaa
- Keitä puoli litraa vettä ja laita lihaliemikuutio liukenemaan. Ota 2 dl lientä kulhoon jauhelihataikinaa varten. Mittaa joukkoon korppujauhot 5 minuutiksi turpoamaan. Säästä loppu lihaliemi kastiketta varten.
- Sekoita jauheliha ja mausteet korppujauhojen joukkoon. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
- Sekoita tomaattikastikkeen ainekset ja kaada kastike uunivuokaan. Pyöritä murekemassasta lihapullia ja laita ne kastikkeeseen.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30–45 minuuttia pullien koon mukaan.
Resepti on poimittu lukijoidemme ohjeista kootusta ET-klassikot -ruokakirjasta.
Ettei kenenkään reseptiä etsivän tarvitse enää googlettaa, niin täältähän tämä löytyy.
http://www.nettiet.fi/teemat/ruoka/reseptit/art7895--Kaisan-lihapullat-j...
Hyvä ohje, seuraava lihapulla-ateria syntyy em. tarpeista.
Repäisin aikoinaan reseptin irti ET-lehdestä. Mieheni teki tämän ruuan meille ja ihastuimme molemmat ikihyvästi makuun - tätä täytyy tehdä toistekin. Mielestämme taltioimme reseptin huolellisesti. Meinasi itku päästä, etsin kaikki reseptit , joita minulla on todella paljon, enkä löytänyt. Näin ainoana vaihtoehtona netin. Iskin hakukoneeseen hakusanoiksi lihapullat tomaattikastikkeessa uunissa jeera ja voi sitä onnen hetkeä kun resepti löytyi. Kiitos Kaisalle reseptistä ja kiitos ET:lle sen sen julkaisemisesta.
terveisin Pirjo-Riitta
Vai Kaisan "lihapullat" ja kyllä se tomattikastikekkin tajutaan, piimän kanssa tietenkin?