Ripottele crème brûléen reunoille sesongin mukaan tuoreita mansikoita, vadelmia tai mustikoita.
Ripottele crème brûléen reunoille sesongin mukaan tuoreita mansikoita, vadelmia tai mustikoita.

Crème brûlée on yllättävän helppo jälkiruoka, jonka voi tehdä piirakkavuokaan.

Crème brûlée

6 annosta

  • 1 l täysmaitoa
  • 1 sitruunan kuori
  • 2–3 kanelitankoa
  • 1 vaniljatanko
  • 1½ dl sokeria
  • ripaus hienoa merisuolaa
  • 8 kananmunan keltuaista
  • Pintaan
  • 3/4 dl sokeria
  • ½ l mansikoita
  • minttua

Tee näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Lisää maito kattilaan. Pese sitruuna ja leikkaa kuori ohuiksi suikaleiksi. Halkaise vaniljatanko pitkittäin kahteen osaan.
  3. Lisää maidon joukkoon kuoripalat, kaneli- ja vaniljatangot sekä sokeri ja ripaus suolaa. Hauduta seosta välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.
  4. Erota sillä välin munista keltuaiset kulhoon.
  5. Siivilöi kuuma maito keltuaisten joukkoon samalla hyvin sekoittaen.
  6. Lisää uunipannulle vettä vesihauteeksi. Kaada maitomunaseos piirakkavuokaan. Nosta vuoka uunipellille. Kypsennä brûléeta uunin keskitasolla noin 50 minuuttia.
  7. Ota pelti uunista ja nosta brûlée vesihauteesta, kun se on jäähtynyt. Ripottele pintaan sokeria. Paahda sokeripinta rapeaksi ja kullanruskeaksi kaasupolttimella. *
  8. Ota mansikoista kannat ja lohko ne. Lisää ne kranssiksi brûléen reunoille. Koristele kranssi tuoreella mintulla.

* Kaasupolttimella syntyy paras pinta. Jos et omista sellaista, pinnan voi paahtaa nopeasti uunissa kuuman grillivastuksen alla.

Toinen vaihtoehto on sulattaa noin 1 dl sokeria paksupohjaisessa teräskattilassa keskilämmöllä. Anna sokerin sulaa niin, että se on aavistuksen kullanruskean väristä. Kaada sula sokeri leivinpaperille ja levitä se heti teräslastalla ohueksi levyksi. Anna jäähtyä. Murskaa kovettunut sokerilevy esimerkiksi leivinpaperin välissä pieniksi muruiksi. Ripottele jälkiruokien pinnalle ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla