Kuva: Tuomas Kolehmainen
Kuva: Tuomas Kolehmainen

Nam. Tätä herkkua tehdessä tulee jo nälkä. Kesäkurpitsa ja karitsa sopivat niin mainiosti yhteen.

6 annosta

Kastike
1–2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
½ dl oliiviöljyä
400 g karitsanjauhelihaa
3 rkl tomaattipyreetä
2 rkl sitruunanmehua
½ dl hienonnettua persiljaa
½ dl hienonnettua timjamia
1 ½ tl suolaa
(1 dl vettä)

Juustokastike
50 g voita
¾ dl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
2 dl juustoraastetta
2 tl sitruunan raastettua kuorta
½ tl suolaa

Lisäksi
3–4 kpl (500 g) jauhoista perunaa
400 g kesäkurpitsaa
Pinnalle
kesäkurpitsaviipaleita
2 rkl korppujauhoja
 

  • Valmista ensin kastikkeet. Hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä paistinpannussa. Laita karitsanjauheliha mukaan ruskistumaan. Lisää tomaattipyre, sitruunanmehu sekä hienonnetut yrtit sekä suola. Hauduta 10 minuuttia. Lorauta tarvittaessa vettä.
  • Tee juustokastike. Sulata voi katti­lassa, laita mukaan vehnäjauhot ja hauduta seosta muutama minuutti. Liruta seokseen maito vähitellen samalla hyvin sekoittaen. Hauduta 20 minuuttia. Lopuksi lisää juustoraaste, hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste ja suola.
  • Käsittele kasvikset. Pese ja viipaloi perunat sekä kesäkurpitsat.
  • Lado ainekset uunivuokaan kerroksittain. Levitä päällimmäiseksi juustokastiketta, koristeeksi kesäkurpitsaviipaleita ja päälle ripaus korppujauhoja.
  • Kypsennä moussakaa 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Peitä vuoka leivinpaperilla, jos pinta tummuu paiston aikana liikaa.