
Muheva juusto-perunapiirakka on tuhtia tavaraa, mutta se sulaa suussa kuin unelma.
150 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl vettä
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
1 keltuainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Täyte
2 keskikokoista perunaa raasteena
2 dl juustoraastetta
2 munaa
2 dl kermamaitoa
ripaus suolaa
Päälle
2 valkuaista
1,5 dl juustoraastetta
Valmista näin
- Nypi rasva jauhojen joukkoon. Lisää vesi ja keltuainen. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina jauhoitetulla kädellä piirasvuoan reunoille ja pohjalle. Paista pohja kypsäksi.
- Sekoita peruna- ja juustoraaste, munat, kermamaito ja mausta seos suolalla. Kaada täyte puolikypsän phjan päälle.
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita joukkoon juustoraaste. Levitä valkuais-juustoseos hieman hyytyneen täytteen päälle. Jatka piirakan kypsentämistä kunnes se on kauniin ruskea.
- Tarjoile piirakka lämpimänä.
Resepti on julkaistu alunperin ET-lehdessä 5/1995.
Seuraa meitä Facebookissa