Muheva juusto-perunapiirakka on tuhtia tavaraa, mutta se sulaa suussa kuin unelma.

150 g voita tai margariinia

3 dl vehnäjauhoja

1,5 dl vettä

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1 keltuainen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Täyte

2 keskikokoista perunaa raasteena

2 dl juustoraastetta

2 munaa

2 dl kermamaitoa

ripaus suolaa

Päälle

2 valkuaista

1,5 dl juustoraastetta

Valmista näin

  • Nypi rasva jauhojen joukkoon. Lisää vesi ja keltuainen. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina jauhoitetulla kädellä piirasvuoan reunoille ja pohjalle. Paista pohja kypsäksi.
  • Sekoita peruna- ja juustoraaste, munat, kermamaito ja mausta seos suolalla. Kaada täyte puolikypsän phjan päälle.
  • Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita joukkoon juustoraaste. Levitä valkuais-juustoseos hieman hyytyneen täytteen päälle. Jatka piirakan kypsentämistä kunnes se on kauniin ruskea.
  • Tarjoile piirakka lämpimänä.

Resepti on julkaistu alunperin ET-lehdessä 5/1995.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
On todella huonoa kieltä "ysäri". Jo lukiessani otsikon tuli vastenmielinen tunne. Luulisi  neiti toimittajan osaavan kirjoittaa suomenkieltä rankaisematta lukioitansa. Vastenmielistä!

Juu, anteeksi nyt vaan että tungen sivusta nokkani tähän mutta lukija-sanan monikko taipuu lukijoitansa. Lukiot ovat oppilaitoksia. 

En näe mitään kirjaimellisesti vastenmielistä sanoissa "kasari" tai "ysäri". Pikkuisen suvaitsevuutta uusiin sanoihin, kiitos.

Vierailija

On todella huonoa kieltä "ysäri". Jo lukiessani otsikon tuli vastenmielinen tunne. Luulisi  neiti toimittajan osaavan kirjoittaa suomenkieltä rankaisematta lukioitansa. Vastenmielistä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla