Muheva juusto-perunapiirakka on tuhtia tavaraa, mutta se sulaa suussa kuin unelma.

150 g voita tai margariinia

3 dl vehnäjauhoja

1,5 dl vettä

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1 keltuainen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Täyte

2 keskikokoista perunaa raasteena

2 dl juustoraastetta

2 munaa

2 dl kermamaitoa

ripaus suolaa

Päälle

2 valkuaista

1,5 dl juustoraastetta

Valmista näin

  • Nypi rasva jauhojen joukkoon. Lisää vesi ja keltuainen. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina jauhoitetulla kädellä piirasvuoan reunoille ja pohjalle. Paista pohja kypsäksi.
  • Sekoita peruna- ja juustoraaste, munat, kermamaito ja mausta seos suolalla. Kaada täyte puolikypsän phjan päälle.
  • Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita joukkoon juustoraaste. Levitä valkuais-juustoseos hieman hyytyneen täytteen päälle. Jatka piirakan kypsentämistä kunnes se on kauniin ruskea.
  • Tarjoile piirakka lämpimänä.

Resepti on julkaistu alunperin ET-lehdessä 5/1995.

Sisältö jatkuu mainoksen alla