
Rapeat espressokeksit kruunaavat kahvihetken ja sulavat suussa myös joulun juhlapöydässä. Inkivääri terästää kivasti makua.
125 g voita tai leivontamargariinia
1 dl sokeria
1 dl vaahterasiirappia
1 rkl espressojuomaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl inkivääriä
Kuorrute:
suklaatomusokeria
espressojuomaa
- Sulata rasva kattilassa. Lisää joukkoon sokeri, vaahterasiirappi ja espresso.
- Sekoita kuivat aineet ja lisää joukkoon. Anna taikinan vetäytyä viileässä muutaman tunnin.
- Pyörittele taikinasta halkaisijaltaan noin 1 ½ sentin palloja. Asettele pallot harvakseltaan pellille leivinpaperin päälle.
- Paina kämmenellä kevyesti. Paista 225 asteisessa uunissa 4–7 minuuttia uunin tehon mukaan.
- Jäähdytä keksit.
- Sekoita tomusokerista ja tilkasta espressoa tasainen kuorrute.
- Pursota haluamasi kuvio keksejä koristamaan.
Parhaat keksit
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa