Rapeat espressokeksit kruunaavat kahvihetken ja sulavat suussa myös joulun juhlapöydässä. Inkivääri terästää kivasti makua.

125 g voita tai leivonta­margariinia
1 dl sokeria
1 dl vaahterasiirappia
1 rkl espressojuomaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl inkivääriä

Kuorrute:
suklaatomusokeria
espressojuomaa

  • Sulata rasva kattilassa. Lisää joukkoon sokeri, vaahterasiirappi ja espresso.
  • Sekoita kuivat aineet ja lisää joukkoon. Anna taikinan vetäytyä viileässä muutaman tunnin.
  • Pyörittele taikinasta halkaisijaltaan noin 1 ½ sentin palloja. Asettele pallot harvakseltaan pellille leivinpaperin päälle.
  • Paina kämmenellä kevyesti. Paista 225 asteisessa uunissa 4–7 minuuttia uunin tehon mukaan.
  • Jäähdytä keksit.
  • Sekoita tomusokerista ja tilkasta espressoa tasainen kuorrute.
  • Pursota haluamasi kuvio keksejä koristamaan.

Parhaat keksit

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla