Tuoreiden leipomusten tuoksua ei voita mikään! Yrteillä, leseillä ja pellavarouheella ryyditetyt sämpylät hellivät myös vatsaa. Ja rasvaa et tarvitse lainkaan.
25 kpl
5 dl haaleaa vettä
1 ½–2 tl suolaa
½–1 dl vehnäleseitä
2 rkl pellavansiemenrouhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 pussi kuivahiivaa
2 dl ruisjauhoja
2–3 rkl kuivattuja yrttejä (basilikaa, rakuunaa, oreganoa)
- Mittaa vesi kulhoon, lisää suola, leseet ja pellavarouhe. Sekoita ja anna olla muutama minuutti.
- Tee vehnäjauhojen keskelle pieni kuoppa ja kaada siihen kuivahiiva. Sekoita ensin hiiva jauhoihin ja sitten jauhot nesteeseen. Vatkaa reippaasti, jotta taikinaan tulee hyvä sitko.
- Lisää ruisjauhot, yrtit ja tarvittaessa hieman vehnäjauhoja. Jätä taikina löysäksi.
- Anna taikinan kohota hyvin.
- Pyörittele taikina sämpylöiksi ja kohota nekin.
- Paista 200 asteessa 15–18 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa