Kun kaipaat vaihtelua korvapuusteihin, kokeile kahvin makuisia kierteitä. 

Kahvikierteet

noin 30 kpl

150 g voita tai leivontamargariinia
½ l maitoa
1 kananmuna
2 dl ruokosokeria
2 tl kardemummaa
1 tl suolaa
2 ps kuivahiivaa
noin 15 dl vehnäjauhoja

Mokkatäyte
½ l maitoa
1 ps paistonkestävää vaniljakreemiä, esim. Dr. Oetker
1 rkl pikakahvijauhetta

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pinnalle
1 kananmuna
½ dl raesokeria

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  1. Sulata rasva. Lämmitä maito 42-asteiseksi. Lisää kuivahiiva jauhojen joukkoon.
  2. Sekoita maidon joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola sekä osa jauhoista. Lisää taikinaan vähitellen loput jauhot ja rasva.
  3. Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
  4. Tee täyte. Lisää maidon joukkoon vaniljakreemi ja pikakahvijauhe. Sekoita minuutin ajan kunnes rakenne paksunee. Anna vaahdon vetäytyä jääkaapissa 15 minuuttia. Jos täyte on liian paksua, notkista sitä lorauksella maitoa.
  5. Kumoa taikina leivontapöydälle ja jaa se kahteen osaan. Kauli palat korvapuustien tapaan suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levitä levyille tasainen kerros mokkatäytettä. Kierrä levyt rullalle ja leikkaa kolmen sentin viipaleiksi. Nosta kierteet leivinpaperille. Nostata pullia noin 15 minuuttia vedottomassa paikassa.
  6. Voitele pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista kierteitä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitä jäi puuttumaan kohdasta yksi?

Taitaa puuttua hiiva. Ilman sitä pullasta tulee pannukakku.

Mihinkähän vastaukseni on hävinnyt? Kirjoitin jo aiemmin, että ohjeessa on kaksi pussillista kuivahiivaa. Kyllä sillä taikina kohoaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla