Marenkikakku saa täytteeekseen valkosuklaata.

10 annosta

Marenkipohja:
4 valkuaista
2 dl tomusokeria
1 tl limetin mehua
½ rkl perunajauhoja  

Valkosuklaatäyte:
150 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
1 dl turkkilaista jogurttia sokeria  

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi:
6 kiiviä
viinirypäleitä
limetti
(herneenversoja)
(neilikan kukkia)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • Valmista marenki. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa sähkövatkaimella valkuaiset, tomusokeri ja tilkka limetinmehua kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Vaahtoa saa vatkata pitkään, noin 6 minuuttia. Lopun limetin voit jättää koristeluun. Siivilöi vaahdon joukkoon perunajauhot.
  • Levitä massa kolmeksi pyöreäksi levyksi leivinpaperille. Kunkin levyn halkaisija on noin 18 cm.
  • Kypsennä levyjä 100-asteisen kierto­ilmauunin kahdessa tasossa noin tunti. Alenna lämpötila 75 asteeseen ja jatka kypsentämistä, kunnes marengit ovat rapeita. Sammuta uuni, avaa luukku raolleen ja anna marenkien kuivua yön yli uunissa.
  • Valmista täyte. Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa miedolla teholla. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Yhdistä kerma, sula suklaa ja jogurtti. Makeuta maun mukaan sokerilla.
  • Kuori ja leikkaa kiivit ohuiksiviipaleiksi. Pese rypäleet ja lohko limetti.
  • Kokoa kakku. Levitä marenkilevyn päälle kiivejä ja valkosuklaavaahtoa. Nosta päälle toinen kerros ja jatka samaan tapaan.
  • Koristele lopuilla kiiviviipaleilla, rypäleillä ja limetin lohkoilla. Halutessasi lisää herneen­versoja ja neilikan kukkia. Anna makujen imeytyä viileässä muutama tunti ennen tarjoilua.

Vinkki! Kun koristelet kakkuja tuoreilla kukilla, varmista, etteivät kukat ole myrkyllisiä. Osta luomu­kukkia tai suojaa kukan varsi tuore­kelmulla ennen kuin asettelet ne kakunkoristeiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla