Itse tehty omenahilloke kruunaa mausteisen spelttikakun.

200 g voita tai leivonta­margariinia
2 ½ dl sokeria
3 munaa
5 dl puolikarkeita ydin­spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 ps (100 g) saksanpähkinöitä
1 iso omena

Omenahilloke
2 hapanta omenaa
(saksanpähkinöitä)
¾ dl siirappia

  1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.
  2. Yhdistä kuivat aineet, rouhi puolet pähkinöistä karkeaksi rouheeksi ja raasta omena. Lisää ainekset kakkutaikinaan.
  3. Jauhota rengas- tai leipävuoka ja lusikoi taikina vuokaan.
  4. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin tunti. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Kakku on valmis, kun taikina ei tartu tikkuun. Anna kakun vetäytyä seuraavaan päivään.
  5. Valmista hilloke. Lohko omenat ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta siirappi kattilassa ja laita omenat ja loput pähkinät muutamaksi minuutiksi siirappiin hautumaan.
  6. Tarjoa jäähtynyt omenahilloke kakun kanssa tai kumoa se kakun pintaa koristamaan.