Ihanaakin ihanammat muurikkaletut syntyvät vehnä- ja ohrajauhoja yhdistämällä. Nauti sellaisenaan tai marjojen ja kermavaahdon kanssa.
Suomen parhaat muurinpohjaletut
- 1 l täysmaitoa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 1/2 dl ohrajauhoja
- 1 kananmuna
- 1/2 tl hienoa merisuolaa
- voita paistamiseen
- Sekoita maito ja jauhot kulhossa. Anna turvota viileässä 4-5 tuntia.
- Lisää muna ja suola taikinaan juuri ennen paistamista. Taikina ei saa olla liian sakeaa, koska silloin se ei leviä tarpeeksi ohuesti pannulle.
- Kuumenna muurikkapannu ja levitä sille voita.
- Kaada 1 desilitra taikinaa pannun yläreunalle ja levitä se lastalla ohueksi, reikäiseksi kerrokseksi. Pannu on sopivan lämmin, kun taikina tarttuu siihen hyvin.
- Kun letun reuna on ruskistunut, irrota reunat lastan avulla ja anna letun paistua vielä hetki ennen kääntämistä. Käännä ja paista vielä hetki.
- Tarjoa lettu sellaisenaan, voilla siveltynä tai marjojen ja kermavaahdon kera.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa