15–20 kpl

2 munaa
1 ½ dl sokeria
½ tl suolaa
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ tl kanelia
2 ½ dl vehnäjauhoja
100 g voita sulatettuna tai juoksevaa margariinia
2 ½ dl porkkanaraastetta

Kuorrutus
1 dl kuohu- tai vispikermaa
100 g appelsiinituorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
nonparelleja tai mantelilastuja

  • Pane uuni kuumenemaan 225-asteiseksi. Voitele muffinipellin vuoat.
  • Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään ja sihtaa munavaahtoon samalla sekoittaen.
  • Lisää voi tai margariini ja porkkanaraaste.
  • Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa lusikalla tasaisesti muffinipellin vuokiin, tai paperisiin amerikanmuffinivuokiin.
  • Paista uunin keskiosassa noin 12 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyyttä. Anna muffinien jäähtyä ja irrota sitten vuoista.
  • Valmista kuorrutus. Vaahdota kerma. Vatkaa tuorejuustoon sokerit ja lisää kermavaahto parissa erässä varovasti.
  • Levitä seosta jäähtyneille muffineille. Ripottele päälle joko nonparelleja tai pannulla paahdettuja mantelilastuja