Herkuttele tällä ihanalla pavlovalla, jossa puolukat tuovat raikkaan maun.

6 hengelle

Marenkipohja:

  • 6 valkuaista
  • 1 maustemitta suolaa
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl maissitärkkelysjauhoja
  • 1 ½ tl vaaleaa balsamietikkaa

Täyte:

  • 1 prk sitruunarahkaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 dl pakastettuja puolukoita
  • 2 dl kuohukermaa

Koristeeksi:

  • puolukoita
  • kinuskikastiketta

Piirrä leivinpaperiin halkaisijaltaan 24 sentin ympyrä. Pane paperi toisinpäin uunipellille, jolloin ympyrän ääriviivat näkyvät läpi. Voitele ympyräkohta kevyesti öljyllä.

Pane uuni kuumenemaan 125 asteeseen. Ota puhdas, kuiva kulho. Erottele munista valkuaiset kulhoon. Varo, ettei keltuaista joudu yhtään valkuaisten joukkoon, koska silloin valkuaiset eivät vaahtoudu. Pakasta keltuaiset ja käytä leivontaan tai käytä heti esimerkiksi munakkaaseen.

Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella ja lisää suola vatkaamisen aikana. Lisää sokeri vähitellen kolmessa erässä samalla vatkaten ja sekoita viimeiseen sokerierään maissitärkkelysjauhot. Lisää lopuksi viinietikka ja vatkaa, kunnes vaahto on kiiltävää ja jämäkkää.

Pursota tai levitä vaahto pehmeästi lusikalla leivinpaperille ympyrän sisälle. Muotoile keskelle matalampi kohta täytettä varten.

Nosta pelti uuniritilälle uunin alaosaan ja paista 1 ½ tuntia. Kun marenkipohja on jäähtynyt, irrota se varovasti ja nosta lastojen avulla tarjoiluvadille.

Valmista täyte juuri ennen tarjoilua. Sekoita rahkaan vaniljasokeri ja puolijäisinä survotut puolukat. Vaahdota kerma ja lisää seokseen.

Lusikoi täyte marenkipohjalle.

Koristele puolukoilla ja kaada päälle kinuskiraitoja. Tarjoa heti.

Muista myös nämä ihanat puolukkaherkut

Puolukkapiiras saa pinnalleen rapean murupäällisen ja koko komeus nautitaan vaniljakastikkeen kera.

Pohja
1 dl piimää
1 muna
¾ dl juoksevaa margariinia
1 ½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa

Päälle
4–5 dl pakastepuolukoita

Muruseos
50 g voita
1 dl kaura- tai ruishiutaleita
½ dl sokeria

Tarjoiluun
vaniljakastiketta

  1. Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Voitele halkaisijaltaan 28 sentin piirasvuoka.
  2. Vatkaa piimän joukkoon muna. Lisää margariini, sokerit ja jauhot, joihin on yhdistetty sooda. Sekoita taikina.
  3. Levitä puolukat taikinan pinnalle.
  4. Sulata voi ja sekoita joukkoon hiutaleet sekä sokeri. Ripottele seos puolukoille.
  5. Paista uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
  6. Tarjoa piiraan kanssa vaniljakastiketta.

Katso nämä ihanat mustikkaherkut

Kakkutaituri ja bloggaaja Taru Vihavainen näyttää videolla, miten täytekakku koristellaan kultaisilla "paljeteilla". Hän näyttää myös, miten sokerimassasta tehdään ruusu kakun päälle. Katso alta myös tarkat ohjeet.

Näin teet kultapaljettikoristelun:

  1. Lusikoi koristelugeeliä (Piping gel) lautaselle. Sivele pullasudilla tasaisesti ympäri kakkua.
  2. Levitä confettiströsselit kakun pintaan ja paina ne varovasti kiinni. Anna kuivua hetki.
  3. Sekoita kirkas, vahva alkoholi ja tomuväri keskenään sopivan paksuiseksi ”maaliksi”.
  4. Töpötä maalia kakkuun ensin suurella siveltimellä ja lopuksi pienemmällä. Käy koko kakku läpi huolellisesti.

Näin teet ruusut sokerimassasta:

  1. Jaa sokerimassa samankokoisiksi palloiksi. Tee yhdestä pallosta pisaran muotoinen.
  2. Valmista terälehti litistämällä pallo leivinpaperin välissä. Ohenna toinen reuna lusikalla.
  3. Käännä terälehti pisaran ympärille. Jätä ohut reuna ylöspäin, jotta voit taittaa sitä.
  4. Asettele terälehdet limittäin, niin saat ruusuun toivottua muotoa.
  5. Maalaa halutessasi ruusun terälehtien reunat kultavärillä kapealla siveltimellä.

Viimeistely:

Viimeistele kakku töpöttämällä tomuväri-jauhetta joka puolelle kakkua.

Asettele ruusut kakun päälle.