Herkuttele tällä ihanalla pavlovalla, jossa puolukat tuovat raikkaan maun.

6 hengelle

Marenkipohja:

  • 6 valkuaista
  • 1 maustemitta suolaa
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl maissitärkkelysjauhoja
  • 1 ½ tl vaaleaa balsamietikkaa

Täyte:

  • 1 prk sitruunarahkaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 dl pakastettuja puolukoita
  • 2 dl kuohukermaa

Koristeeksi:

  • puolukoita
  • kinuskikastiketta

Piirrä leivinpaperiin halkaisijaltaan 24 sentin ympyrä. Pane paperi toisinpäin uunipellille, jolloin ympyrän ääriviivat näkyvät läpi. Voitele ympyräkohta kevyesti öljyllä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pane uuni kuumenemaan 125 asteeseen. Ota puhdas, kuiva kulho. Erottele munista valkuaiset kulhoon. Varo, ettei keltuaista joudu yhtään valkuaisten joukkoon, koska silloin valkuaiset eivät vaahtoudu. Pakasta keltuaiset ja käytä leivontaan tai käytä heti esimerkiksi munakkaaseen.

Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella ja lisää suola vatkaamisen aikana. Lisää sokeri vähitellen kolmessa erässä samalla vatkaten ja sekoita viimeiseen sokerierään maissitärkkelysjauhot. Lisää lopuksi viinietikka ja vatkaa, kunnes vaahto on kiiltävää ja jämäkkää.

Pursota tai levitä vaahto pehmeästi lusikalla leivinpaperille ympyrän sisälle. Muotoile keskelle matalampi kohta täytettä varten.

Nosta pelti uuniritilälle uunin alaosaan ja paista 1 ½ tuntia. Kun marenkipohja on jäähtynyt, irrota se varovasti ja nosta lastojen avulla tarjoiluvadille.

Valmista täyte juuri ennen tarjoilua. Sekoita rahkaan vaniljasokeri ja puolijäisinä survotut puolukat. Vaahdota kerma ja lisää seokseen.

Lusikoi täyte marenkipohjalle.

Koristele puolukoilla ja kaada päälle kinuskiraitoja. Tarjoa heti.

Muista myös nämä ihanat puolukkaherkut

Sisältö jatkuu mainoksen alla