
Tässäpä ranskalainen leivonnaisklassikko, jotka kannattaa kokeilla! Keikauskakku Tarte Tatin valmistetaan uunissa paistinpannussa.
8–10 palaa
Pohja:
125 g voita
1 dl ruokosokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
¾ dl mantelijauhetta
½ tl suolaa
Täyte:
4 reilun kokoista hapokasta omenaa
1 dl ruokosokeria
50 g voita
(1 ½ rkl konjakkia)
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Tarjoiluun:
Vaniljajäätelöä tai vaniljasokerilla maustettua kuohukermaa
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Lisäksi:
valurautainen paistinpannu
- Sekoita pehmeään voihin sokeri ja muna. Lisää vehnäjauhot, mantelijauhe ja ripaus suolaa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muodosta taikinasta pallo. Nosta taikina jääkaappiin kovettumaan vähintään puoleksi tunniksi.
- Valmista sillä aikaa täyte. Leikkaa pestyt omenat reiluiksi lohkoiksi ja poista siemenkodat.
- Lisää sokeri ja voi valurautapannulle. Anna seoksen sulaa ja paahtua kauniin kullanruskeaksi liedellä noin 5 minuuttia. Varo ettei seos pala.
- Nosta paistinpannu liedeltä. Asettele omenalohkot voi-sokerisulaan ja lorauta halutessasi päälle konjakkia.
- Kauli jääkaappikylmä taikina jauhotetun pöydän päällä pyöreäksi ja nosta se omenien päälle kanneksi. Painele reunat tiiviiksi. Jos taikinaa jää yli, vahvista sillä tortun reunat. Pistele taikinakanteen muutamia reikiä.
- Paista piirasta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Irrota reunat heti uunista oton jälkeen veitsellä ja kumoa torttu tarjoiluastiaan.
- Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön tai vaniljasokerilla maustetun vaahdotetun kuohukerman kanssa.
Seuraa meitä Facebookissa