Tässäpä ranskalainen leivonnaisklassikko, jotka kannattaa kokeilla! Keikauskakku Tarte Tatin valmistetaan uunissa paistinpannussa.

8–10 palaa

Pohja:
125 g voita
1 dl ruokosokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
¾ dl mantelijauhetta
½ tl suolaa

Täyte:
4 reilun kokoista hapokasta omenaa
1 dl ruokosokeria
50 g voita
(1 ½ rkl konjakkia)

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tarjoiluun:
Vaniljajäätelöä tai vaniljasokerilla maustettua kuohukermaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lisäksi:
valurautainen paistinpannu

  • Sekoita pehmeään voihin sokeri ja muna. Lisää vehnäjauhot, mantelijauhe ja ripaus suolaa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muodosta taikinasta pallo. Nosta taikina jääkaappiin kovettumaan vähintään puoleksi tunniksi.
  • Valmista sillä aikaa täyte. Leikkaa pestyt omenat reiluiksi lohkoiksi ja poista siemenkodat.
  • Lisää sokeri ja voi valurautapannulle. Anna seoksen sulaa ja paahtua kauniin kullanruskeaksi liedellä noin 5 minuuttia. Varo ettei seos pala.
  • Nosta paistinpannu liedeltä. Asettele omenalohkot voi-sokerisulaan ja lorauta halutessasi päälle konjakkia.
  • Kauli jääkaappikylmä taikina jauhotetun pöydän päällä pyöreäksi ja nosta se omenien päälle kanneksi. Painele reunat tiiviiksi. Jos taikinaa jää yli, vahvista sillä tortun reunat. Pistele taikinakanteen muutamia reikiä.
  • Paista piirasta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  • Irrota reunat heti uunista oton jälkeen veitsellä ja kumoa torttu tarjoiluastiaan.
  • Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön tai vaniljasokerilla maustetun vaahdotetun kuohukerman kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla