Inkivääri ja minttu maustavat hauskasti tämän kesäisen piirakan. 

Taikina

2 munaa
1 ½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl inkivääriä
4–5 rkl kuumaa vettä

Päälle

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 omenaa
2–3 raparperinvartta
3–4 rkl sokeria
3–4 rkl tuoretta silputtua tai 2 tl kuivattua minttua
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe ja inkivääri jauhoihin. Lisää ensin jauhoseos ja sitten kuuma vesi munavaahtoon.
  • Kaada taikina voideltuun irtoreunavuokaan.
  • Kuori ja lohko tai kuutioi omenat, leikkaa raparperinvarret ohuiksi viipaleiksi.
  • Nosta kulhoon. Mausta sokerilla ja mintulla. Sekoita ja lusikoi makuaineet taikinan pinnalle.
  • Paista 200 asteessa 30–40 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla