Kiireinen leipoja valmistaa rukiiset juustokeksit valmiista pakastetaikinasta.

Itse tehty taikina:

4 dl Myllyn Paras ruisjauhoja
3 dl Myllyn Paras hiivaleipäjauhoja (tumma vehnäjauho)
1 tl  suolaa
1 rkl kuminaa
2½ dl maitoa
100 g voita sulatettuna

Pakastetaikina:

1 pkt Myllyn Paras ruistaikinaa (500 g)
1 rkl kuminaa       

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Päällys:

150 g juustoraastetta
1–2 tl yrttisuolaa
1 rkl  kuminaa
1 kananmuna

  1. Itse tehtyä taikinaa varten sekoita ensin kuivat ainekset keskenään kulhossa.
  2. Lisää maito ja sula voi sekaan ja sekoita sen verran, että taikina on tasaista.
  3. Tai sulata pakastetaikina ja lisää siihen kumina.
  4. Kaaviloi taikina ohueksi levyksi ja pistele haarukalla tiheästi. Leikkaa taikinapyörällä 6 x 6 cm:n neliöiksi. Sekoita täytteen ainekset ja levitä päällyste neliöille.
  5. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla 15–20 min rapeiksi ja kauniin värisiksi.

Muista myös nämä keksit

Sisältö jatkuu mainoksen alla