Nämä herkulliset piiraat on täytetty mustatorvisienillä ja sinihomejuustolla.

12 kpl

Pohja:
100 g voita tai leivonta­margariinia
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä

Täyte:
½ l esim. mustatorvisieniä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä tai voita paistamiseen
1 ps (150 g) sinihomejuusto­murua
3 munaa
1 prk (200 g) kermaviiliä
2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
¾ tl suolaa
mustapippuria myllystä

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. 
  2. Valmista pohja. Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinipellin koloihin tai pikkuvuokiin pohjalle ja reunoille.
  3. Tee täyte. Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Lisää sienet pannulle ja nesteen haihduttua rasva ja sipulisilppu. Ota pannu levyltä, ja sekoita joukkoon sinihomejuusto.
  4. Sekoita munat ja kermaviili haarukalla kulhossa. Lisää persilja ja mausteet. Sekoita muna­seos sieniin. Jaa täyte piiras­pohjille ja nosta uuniin.
  5. Paista 20–30 minuuttia uunin keskiosassa. Irrota piiraat hieman jäähtyneinä, ja tarjoa raikkaan vihersalaatin kanssa.

Vinkki: Voit käyttää pohjiin myös valmista piirastaikinaa.

Puolukkapiiras saa pinnalleen rapean murupäällisen ja koko komeus nautitaan vaniljakastikkeen kera.

Pohja
1 dl piimää
1 muna
¾ dl juoksevaa margariinia
1 ½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa

Päälle
4–5 dl pakastepuolukoita

Muruseos
50 g voita
1 dl kaura- tai ruishiutaleita
½ dl sokeria

Tarjoiluun
vaniljakastiketta

  1. Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Voitele halkaisijaltaan 28 sentin piirasvuoka.
  2. Vatkaa piimän joukkoon muna. Lisää margariini, sokerit ja jauhot, joihin on yhdistetty sooda. Sekoita taikina.
  3. Levitä puolukat taikinan pinnalle.
  4. Sulata voi ja sekoita joukkoon hiutaleet sekä sokeri. Ripottele seos puolukoille.
  5. Paista uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
  6. Tarjoa piiraan kanssa vaniljakastiketta.

Katso nämä ihanat mustikkaherkut

Kakkutaituri ja bloggaaja Taru Vihavainen näyttää videolla, miten täytekakku koristellaan kultaisilla "paljeteilla". Hän näyttää myös, miten sokerimassasta tehdään ruusu kakun päälle. Katso alta myös tarkat ohjeet.

Näin teet kultapaljettikoristelun:

  1. Lusikoi koristelugeeliä (Piping gel) lautaselle. Sivele pullasudilla tasaisesti ympäri kakkua.
  2. Levitä confettiströsselit kakun pintaan ja paina ne varovasti kiinni. Anna kuivua hetki.
  3. Sekoita kirkas, vahva alkoholi ja tomuväri keskenään sopivan paksuiseksi ”maaliksi”.
  4. Töpötä maalia kakkuun ensin suurella siveltimellä ja lopuksi pienemmällä. Käy koko kakku läpi huolellisesti.

Näin teet ruusut sokerimassasta:

  1. Jaa sokerimassa samankokoisiksi palloiksi. Tee yhdestä pallosta pisaran muotoinen.
  2. Valmista terälehti litistämällä pallo leivinpaperin välissä. Ohenna toinen reuna lusikalla.
  3. Käännä terälehti pisaran ympärille. Jätä ohut reuna ylöspäin, jotta voit taittaa sitä.
  4. Asettele terälehdet limittäin, niin saat ruusuun toivottua muotoa.
  5. Maalaa halutessasi ruusun terälehtien reunat kultavärillä kapealla siveltimellä.

Viimeistely:

Viimeistele kakku töpöttämällä tomuväri-jauhetta joka puolelle kakkua.

Asettele ruusut kakun päälle.