
Helppo sitruunakakku on gluteeniton ja laktoositon, joten se sopii useimmille vieraille.
Sitruunainen ihannekakku
30 palaa, L, G
200 g laktoositonta voita tai kasvirasvaa
4 munaa
5 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
2 luomusitruunaa
Voitele ja jauhota 2–2,2 litran kakkuvuoka.
Raasta sitruunoista kuori. Purista sitruunoista mehu. Nestettä tarvitaan 1,5 dl. Listää mehun joukkoon tarvittaessa vettä, jotta nestettä tulee riittävästi.
Kiehauta kattilassa sitruunamehu-vesiseos. Siirrä voi nesteeseen sulamaan.
Vaahdota munat ja sokerit.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele seos munavaahtoon. Lisää joukkoon haalea voi-mehuseos ja sitruunankuoriraaste. Sekoita, kunnes taikina on tasaista.
Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45–55 minuuttia tai kunnes taikina ei enää tartu paistotikkuun. Jäähdytä kakkua vartti ennen kumoamista.
Kakun voi koristella kuvan tapaan tomusokerilla ja makeisilla tai huurretuilla marjoilla ja hedelmillä.
Ohje on julkaistu ET-lehden numerossa 24/2021.