Kotoinen hauki ui eksoottisten mausteiden ja yrttien mukana kansainvälisille vesille.

300 g:n haukifilee
½ purjoa
1 fenkoli ja/tai paprika
2–4 valkosipulinkynttä
pala tuoretta inkivääriä
½ tuore chilipalko
2 rkl öljyä
½ tl kurkumaa
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
Tom Ka -kastikepussi (Santa Maria)
1 ps pakasteherneitä
kevätsipulia
kirveliä tai korianteria
2–3 pientä tomaattia

  • Poista ruodot mahdollisimman tarkoin. Leikkaa filee suikaleiksi. Leikkaa purjo renkaiksi, lohko fenkoli, suikaloi paprika ja viipaloi valkosipulit, inkivääri sekä chili, josta olet pouistanut siemenet.
  • Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kasvikset ja kurkuma. Sekoittele niitä pari minuuttia öljyssä. Lisää kookosmaito ja tölkillinen vettä. Keitä noin 5 minuuttia. Sekoita maustepussin sisältö puoleen tölkilliseen vettä ja lisää keittoon. Keitä kunnes fenkolipalat ovat lähes kypsiä.
  • Ravista herneet keittoon, sekoi­ta ja laske haukipalat hellästi pinnalle. Sulje kansi ja hauduta viitisen minuuttia. Tarkista maku.
  • Jos haluat keitosta vielä ruokaisamman, lisää joukkoon linssejä tai nuudeleita

Vinkki! Tuoreen chilin sijaan käy chilipippuri.
.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla