Chili, curry ja valkosipuli antavat täyteläisen maun linssi-kaalikääryleille.
Linssi-kaalikääryleet
1 iso tai 2 pientä kaalia
vettä,
suolaa
Täyte
1 sipuli varsineen
2–4 valkosipulinkynttä
pala tuoretta chiliä
2–3 tl currya
3 rkl öljyä
2 dl punaisia linssejä
vettä
3 rkl silputtua tuoretta korianteria
3 rkl juustoraastetta
1 tl suolaa
- Poista kaalin uloimmat, likaantuneet lehdet ja koverra paksu kanta pois.
- Keitä kaali puolikypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
- Jäähdytä ja irrota lehdet. Ohenna paksuimmat lehtiruodit.
- Hienonna sipulit ja chili.
- Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipuleita, chiliä ja currya pari minuuttia. Älä polta.
- Keitä linssit lähes kypsiksi eli noin 8 minuuttia. Valuta.
- Yhdistä mausteseos linsseihin. Lisää korianteri ja juustoraaste. Sekoita ja maista. Lisää vasta sitten suolaa.
- Levitä täytettä lehdille, kääri rulliksi ja aseta ne tiiviisti uunivuokaan. Valuta päälle tummaa siirappia ja lorauta vuokaan tilkka vettä.
- Paista 175 asteessa noin 1 ½ tuntia.
Vinkki! Käytä tuoreen chilin sijasta chilipippuria. Linssit voit korvata täysjyväriisillä tai rikotuilla ohrasuurimoilla.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa