
Tällä ruokatoimittaja Chrisse Aaltion klassikkoreseptillä hurmaat juhlavieraat!
Isoäidin lihapullat
- 500 g nauta-sikajauhelihaa
- ½ dl korppujauhoja
- 1 dl ruokakermaa
- 1 sipuli
- ½ dl hienonnettua
- persiljaa
- 2 rkl hienonnettua kuivattua mustatorvisientä tai suppilovahveroa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl suolaa paistamiseen voita ja rypsiöljyä
Kastike
- 1 prk (2 dl) demi-glace kastikepohjaa
- 1 dl ruokakermaa
- 1 rkl hienonnettua kuivattua mustatorvisientä tai suppilovahveroa
- 1 rkl mustaherukkahyytelöä
- Sekoita kulhossa korppujauhot ja ruokakerma. Turvota noin 5 minuuttia.
- Kuullota sillä välin silputtu sipuli paistinpannulla.
- Lisää korppujauhojen sekaan jauheliha, sipuli, persiljasilppu, kuivatut sienet ja mausteet. Pyöritä taikinasta kostutetuin käsin tasakokoisia lihapullia.
- Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla leivinpaperin päällä noin 15 minuuttia tai paistinpannulla kauniin ruskeiksi paistaen.
- Valmista kastike. Kuumenna demi-glace kastikepohja. Lisää kerma, kuivatut sienet ja lusikallinen mustaherukkahilloa. Sekoita tasaiseksi ja maista.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa