Tällä ruokatoimittaja Chrisse Aaltion klassikkoreseptillä hurmaat juhlavieraat!

Isoäidin lihapullat

  • 500 g nauta-sikajauhelihaa
  • ½ dl korppujauhoja
  • 1 dl ruokakermaa
  • 1 sipuli
  • ½ dl hienonnettua
  • persiljaa
  • 2 rkl hienonnettua kuivattua mustatorvisientä tai suppilovahveroa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl suolaa paistamiseen voita ja rypsiöljyä

Kastike

  • 1 prk (2 dl) demi-glace kastikepohjaa
  • 1 dl ruokakermaa
  • 1 rkl hienonnettua kuivattua mustatorvisientä tai suppilovahveroa
  • 1 rkl mustaherukkahyytelöä
  1. Sekoita kulhossa korppujauhot ja ruokakerma. Turvota noin 5 minuuttia.
  2. Kuullota sillä välin silputtu sipuli paistinpannulla.
  3. Lisää korppujauhojen sekaan jauheliha, sipuli, persiljasilppu, kuivatut sienet ja mausteet. Pyöritä taikinasta kostutetuin käsin tasakokoisia lihapullia.
  4. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla leivinpaperin päällä noin 15 minuuttia tai paistinpannulla kauniin ruskeiksi paistaen.
  5.  Valmista kastike. Kuumenna demi-glace kastikepohja. Lisää kerma, kuivatut sienet ja lusikallinen mustaherukkahilloa. Sekoita tasaiseksi ja maista.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Laitan aina kauraryynejä korppujauhojen sijasta. Tulee todella hyviä lihapullia, oman äidin resepti. Terveellisempiäkin ovat, kun niihin tulee kuitua kauraryyneistä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla