
Tomaatilla mehevöitetyt lohipyörykät paistuvat uunissa sillä aikaa, kun valmistat riisilisäkkeen, jolle chili antaa mukavasti potkua. Hyvää ruokahalua!
Lohipyörykät
4 annosta
400 g lohta tai kirjolohta
2 tomaattia
¾ dl raastettua leipää tai korppujauhoja
1 muna
2 tl keltaista currytahnaa
1 tl suolaa
- Poista lohesta mahdolliset ruodot ja nahka. Hienonna lohi veitsellä hakkeeksi.
- Pese ja halkaise tomaatit.
- Koverra siemenet pois ja kuutioi tomaattiliha.
- Lisää kalahakkeen joukkoon korppujauhot, muna, currytahna, kuutioitu tomaatti sekä suola.
- Anna massan vetäytyä 10 minuuttia.
- Pyörittele mureketaikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä tai pihvejä.
- Paista kypsiksi paistinpannulla tai 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Paistettu chiliriisi
4 annosta
2 valkosipulinkynttä
1 chilipalko
½ l keitettyä riisiä
rypsiöljyä
1 limetin mehu
suolaa
sokeria
(pari oksaa korianteria)
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise pesty chili, poista siemenet ja silppua pieneksi.
- Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää valkosipuli, chili ja hetken kuluttua riisi. Paista riisiä lastalla käännellen.
- Viimeistele limetin mehulla ja ripauksella suolaa ja sokeria sekä silputulla korianterilla.
Kiitoksia reseptistä. Mielenkiintoinen resepti.En ole aikaisemmin laittanut riisin joukkoon tofua.Tätä kokeilen loppuviikolla.
Tuo kaalilaatikko on ihanan maukkaan näköistä.
Chiliriisi
2 valkosipulinkynttä
2 rkl kalakastiketta tai soijaa
1 rkl (seesami)öljyä
2 pkt (à 270 g) kiinteää tofua
1 prk Uncle Ben´s Sweet Thai Chili -kastiketta
200 g parsakaalinnnuppuja
2 Uncle Ben´s Täysjyväriisi - tai Jasmiiniriisi -keitinpussia
Kuori ja viipaloi valkosipulit. Sekoita joukkoon kalakastike, soija ja öljy. Kuutioi tofu. Yhdistä tofu marinadiin ja anna maustua vähintään 2 tuntia välillä käännellen. (Tofu imee itseensä hyvin makuja marinoinnin aikana, mutta voit myös vain käännellä tofut mausteseoksessa.) Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Yhdistä keitettyyn riisiin pähkinärouhe. Kuumenna Sweet Thai chili-kastike kattilassa. Lisää joukkoon parsakaalinnuput ja marinoidut tofupalat. Keitä, kunnes parsakaalit ovat napakan kypsiä. Tarjoile pähkinäisen riisin kanssa. Vinkki: Voit paahtaa pähkinöitä hetken kuivalla, kuumalla paistinpannulla, niin ne saavat kauniin värin ja mukavan paahteisen maun.