Tomaatilla mehevöitetyt lohipyörykät paistuvat uunissa sillä aikaa, kun valmistat riisilisäkkeen, jolle chili antaa mukavasti potkua. Hyvää ruokahalua!

Lohipyörykät

4 annosta

400 g lohta tai kirjolohta
2 tomaattia
¾ dl raastettua leipää tai korppujauhoja
1 muna
2 tl keltaista currytahnaa
1 tl suolaa

  • Poista lohesta mahdolliset ruodot ja nahka. Hienonna lohi veitsellä hakkeeksi.
  • Pese ja halkaise tomaatit.
  • Koverra siemenet pois ja kuutioi tomaattiliha.
  • Lisää kalahakkeen joukkoon korppujauhot, muna, currytahna, kuutioitu tomaatti sekä suola.
  • Anna massan vetäytyä 10 minuuttia.
  • Pyörittele mureketaikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä tai pihvejä.
  • Paista kypsiksi paistinpannulla tai 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
     

Paistettu chiliriisi

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2 valkosipulinkynttä
1 chilipalko
½ l keitettyä riisiä
rypsiöljyä
1 limetin mehu
suolaa
sokeria
(pari oksaa korianteria)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise pesty chili, poista siemenet ja silppua pieneksi.
  • Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää valkosipuli, chili ja hetken kuluttua riisi. Paista riisiä lastalla käännellen.
  • Viimeistele limetin mehulla ja ripauksella suolaa ja sokeria sekä silputulla korianterilla.

Kiitoksia reseptistä. Mielenkiintoinen resepti.En ole aikaisemmin laittanut riisin joukkoon tofua.Tätä kokeilen loppuviikolla.
Tuo kaalilaatikko on ihanan maukkaan näköistä.

Chiliriisi
2 valkosipulinkynttä
2 rkl kalakastiketta tai soijaa
1 rkl (seesami)öljyä
2 pkt (à 270 g) kiinteää tofua
1 prk Uncle Ben´s Sweet Thai Chili -kastiketta
200 g parsakaalinnnuppuja
2 Uncle Ben´s Täysjyväriisi - tai Jasmiiniriisi -keitinpussia

Kuori ja viipaloi valkosipulit. Sekoita joukkoon kalakastike, soija ja öljy. Kuutioi tofu. Yhdistä tofu marinadiin ja anna maustua vähintään 2 tuntia välillä käännellen. (Tofu imee itseensä hyvin makuja marinoinnin aikana, mutta voit myös vain käännellä tofut mausteseoksessa.) Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Yhdistä keitettyyn riisiin pähkinärouhe. Kuumenna Sweet Thai chili-kastike kattilassa. Lisää joukkoon parsakaalinnuput ja marinoidut tofupalat. Keitä, kunnes parsakaalit ovat napakan kypsiä. Tarjoile pähkinäisen riisin kanssa. Vinkki: Voit paahtaa pähkinöitä hetken kuivalla, kuumalla paistinpannulla, niin ne saavat kauniin värin ja mukavan paahteisen maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla