Kuvat
Ville Honkonen

Rössypottu on Oulun lahja Suomen ruokaperinteelle.

Mitä ihmeen rössy? Rössy on veripalttua, joka tuoksulta ja maultaan muistuttaa verilettua.

Rössy valmistetaan verestä, siansivusta, ruisjauhoista ja mausteista. Aineet sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi, jonka annetaan turvota. Rössytaikina paistetaan kiinteäksi kakuksi, jota on jäähdytksen jälkeen helppo viipaloida tai pieniä ruokiin. 

Kaikkien perinneruokien tapaan rössyohjeita on yhtä monta kuin on tekijääkin. Jos rössyn paistamiseen ei ole aikaa, sitä voi ostaa valmiina esimerksiksi kauppahalleista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Rössypottu

150 g rössyä
100 g palvikylkeä
1 sipuli
5 perunaa
1 porkkana
1 pala lanttua
1 pala selleriä
0,5 purjo
1 dl herneitä
persiljaa
voita
suolaa
valkopippuria
1 l täysmaitoa
loraus siirappia

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuutioi tai paloittele rössy, palvikylki, sipuli, perunat, porkkana, lanttu, selleri sekä purjo. Hienonna persilja.

Laita kattilaan ensin nokare voita ja lisää perään jokunen nokare rössyä ja palvikylkipalaset.

Lisää sitten juurekset sekä vihannekset ja paistele hetki.

Kaada päälle kuumennettu maito ja keitä kypsäksi.

Lisää lopuksi loput rössypalat sekä persilja ja tarkista suolan määrä.

Anna seisahtaa hetki ja tarjoile tuoreen rieskan kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla