
Samettinen palsternakkakeitto maistuu ihanalta raikkaan sitruunaisten leipäkrutonkien kanssa.
Palsternakkakeitto
4 annosta
400 g palsternakkaa
2 porkkanaa
1 sipuli
½ rkl rypsiöljyä
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
2 tl valkoviinietikkaa
suolaa
valkopippuria
2 dl ruokakermaa
- Kuori ja lohko sipuli, palsternakka ja porkkanat.
- Kuumenna öljy kattilassa ja laita sipuli kuullottumaan. Lisää vesi, liemikuutio ja juurekset kattilaan kiehumaan. Hauduta kasvikset pehmeiksi. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Lisää loraus viinietikkaa sekä suolaa ja valkopippuria maun mukaan. Sekoita lopuksi joukkoon kerma.
Sitruunakrutongit
pala maalaisleipää
½ dl oliiviöljyä
2 tl raastettua (luomu)sitruunankuorta
1 tl rosmariinia
suolaa
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
- Pese sitruuna hyvin. Raasta kuoren keltainen osa hienoksi raasteeksi.
- Leikkaa leipä isohkoiksi kuutioiksi.
- Kuumenna oliiviöljyä pannulla. Lisää leipäpalat paistumaan. Pyörittele kunnes palat saavat kauniin värin pintaan.
- Mausta krutongit sitruunankuoriraasteella ja rosmariinilla. Lisää ripaus suolaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa