Samettinen palsternakkakeitto maistuu ihanalta raikkaan sitruunaisten leipäkrutonkien kanssa.

Palsternakkakeitto

4 annosta

400 g palsternakkaa
2 porkkanaa
1 sipuli
½ rkl rypsiöljyä
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
2 tl valkoviinietikkaa
suolaa
valkopippuria
2 dl ruokakermaa

  • Kuori ja lohko sipuli, palsternakka ja porkkanat.
  • Kuumenna öljy kattilassa ja laita sipuli kuullottumaan. Lisää vesi, liemikuutio ja juurekset kattilaan kiehumaan. Hauduta kasvikset pehmeiksi. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.
  • Lisää loraus viinietikkaa sekä suolaa ja valkopippuria maun mukaan. Sekoita lopuksi joukkoon kerma.


Sitruunakrutongit

pala maalaisleipää
½ dl oliiviöljyä
2 tl raastettua (luomu)sitruunankuorta
1 tl rosmariinia
suolaa

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  • Pese sitruuna hyvin. Raasta kuoren keltainen osa hienoksi raasteeksi. 
  • Leikkaa leipä isohkoiksi kuutioiksi.
  • Kuumenna oliiviöljyä pannulla. Lisää leipäpalat paistumaan. Pyörittele kunnes palat saavat kauniin värin pintaan.
  • Mausta krutongit sitruunankuoriraasteella ja rosmariinilla. Lisää ripaus suolaa.


 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla