Limen, inkiväärin ja chilin yhdistelmä sopii mainiosti kotoisen ahvenen seuraan. Hyvää makumatkaa!

Itämainen ahven

4 annosta

4–8 ahventa
1 tl suolaa
1 purjo
4 sentin pala inkivääriä
1 limetti

Kastike
5 rkl soijaa
3 rkl kalakastiketta
0,5–1 chiliä

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Päälle
4 rkl seesaminsiemeniä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lisukkeeksi
1 pss (200) pakastepapuja

  • Poista ahvenista kidukset ja sisälmykset. Suomusta kalat. Huuhtele kalat nopeasti kylmällä vedellä ja kuivaa huolellisesti. Hiero ahventen sisään suolaa.
  • Halkaise ja pese purjo huolellisesti. Leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Kuori ja hienonna inkivääri. Pese limetti ja leikkaa hedelmä ohuiksi viipaleiksi.
  • Levitä uunipellille leivinpaperi. Täytä ahvenet purjolla, inkiväärillä ja limettiviipaleilla ja asettele kalat uunipellille. Säästä loput purjosta lisukkeeseen. Tee kalojen kylkeen muutama viilto terävällä veitsellä.
  • Sekoita soija ja kalakastike. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi ja lisää kastikkeen joukkoon.
  • Valele kastiketta kalojen pintaan. Tarjoa loput kastikkeesta kalojen kanssa. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
  • Kypsennä ahvenet 200-asteisen uunin keskiosassa noin 20 minuuttia eli kunnes kalat ovat mehevän kypsiä. Ahvenet voi kypsentää myös halsterissa.
  • Wokkaa lisukkeen pakastepavut ja loput purjosta nopeasti kuumalla pannulla. Lorauta joukkoon soijakastiketta.

Vinkki
Ahvenet voi valmistaa suomustamatta ja nostaa syödessä nahan sivuun. Tarjoa kastike silloin erikseen.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla