Limen, inkiväärin ja chilin yhdistelmä sopii mainiosti kotoisen ahvenen seuraan. Hyvää makumatkaa!
Itämainen ahven
4 annosta
4–8 ahventa
1 tl suolaa
1 purjo
4 sentin pala inkivääriä
1 limetti
Kastike
5 rkl soijaa
3 rkl kalakastiketta
0,5–1 chiliä
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Päälle
4 rkl seesaminsiemeniä
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Lisukkeeksi
1 pss (200) pakastepapuja
- Poista ahvenista kidukset ja sisälmykset. Suomusta kalat. Huuhtele kalat nopeasti kylmällä vedellä ja kuivaa huolellisesti. Hiero ahventen sisään suolaa.
- Halkaise ja pese purjo huolellisesti. Leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Kuori ja hienonna inkivääri. Pese limetti ja leikkaa hedelmä ohuiksi viipaleiksi.
- Levitä uunipellille leivinpaperi. Täytä ahvenet purjolla, inkiväärillä ja limettiviipaleilla ja asettele kalat uunipellille. Säästä loput purjosta lisukkeeseen. Tee kalojen kylkeen muutama viilto terävällä veitsellä.
- Sekoita soija ja kalakastike. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi ja lisää kastikkeen joukkoon.
- Valele kastiketta kalojen pintaan. Tarjoa loput kastikkeesta kalojen kanssa. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
- Kypsennä ahvenet 200-asteisen uunin keskiosassa noin 20 minuuttia eli kunnes kalat ovat mehevän kypsiä. Ahvenet voi kypsentää myös halsterissa.
- Wokkaa lisukkeen pakastepavut ja loput purjosta nopeasti kuumalla pannulla. Lorauta joukkoon soijakastiketta.
Vinkki
Ahvenet voi valmistaa suomustamatta ja nostaa syödessä nahan sivuun. Tarjoa kastike silloin erikseen.
Seuraa meitä Facebookissa