8 varrasta

16–24 pienehköä, saman­kokoista varhaisperunaa
(tillinvarsia keittämiseen)
16 keskikokoista herkkusientä
3 eriväristä paprikaa
1 nippu uusia punasipuleita

Grillauskastike

1 rkl sitruunamehua
1 rkl sokeria
2 tl dijonsinappia
3 rkl rypsiöljyä
suolaa ja mustapippuria

Lisäksi pitkiä bambuvartaita

  • Pane bambuvartaat likoamaan kylmään veteen noin 15 minuutiksi.
  • Keitä puhtaiksi hangatut perunat suolatussa vedessä tillinvarsien kanssa juuri ja juuri kypsiksi.
  • Poista herkkusienistä jalat.
  • Halkaise paprikat, poista siemenet ja paloittele paprikat.
  • Halkaise pienet punasipulit.
  • Pujota ainekset vartaisiin ja sekoita grillauskastike.
  • Kypsennä vartaat grilliritilällä hiipuvalla hiilloksella, etteivät ne pala. Sivele grillauskastikkeella paistamisen aikana.