Kasslerista tykkäävät niin grilli kuin grillaaja. Mehevän rasvainen kassler kestää reiluakin paistamista kuivumatta. Kääntele pihvejä silti ahkerasti, niin lopputulos on sekä kauniin ruskea että suussa sulava.

Pikamarinoitu kasslerpihvi

4 annosta

4 possun kasslerpihviä  (150–250 g/kpl)

Marinadi

2 salottisipulia

2 valkosipulinkynttä

2 rkl sitruunankuorta

1 dl öljyä

1 dl sitruunamehua

2 rkl vahvaa sinappia

1 rl suolaa

¼ tl mustapippuria

Tee näin:

  1. Valmista marinadi. Kuori ja raasta sipulit ja valkosipulinkynnet. Raasta sitruunankuori. Sekoita öljyyn sipuli, valkosipuli ja sitruunaraaste. Purista joukkoon sitruunamehu. Sekoita marinadiin vielä sinappia, suolaa ja mustapippuria.
  2. Laita pihvit kulhoon tai pussiin. Kaada päälle marinadi ja anna maustua 1–2 tuntia.
  3. Grillaa pihvejä 8–10 minuuttia kummaltakin puolelta, kääntele useamman kerran grillauksen aikana. Sivele grillatulle pinnalle lisää marinadia, jotta pihvit eivät kuivu. Kääri pihvit folioon 10 minuutiksi lepäämään ennen ruokailua.
  4. Jos marinadia vielä jäi, sen voi mainiosti käyttää salaatinkastikkeena.

Suloiset macaron-minileivokset tehdään mantelijauhosta, joten ne ovat ovat gluteenittomia.

Macaron-minileivokset

16 kpl

  • 150 g mantelijauhetta
  • 3 ½ dl tomusokeria
  • 2 tl perunajauhoa
  • 3 valkuaista
  • ½ dl sokeria
  • 1⁄4 tl suolaa
  • 1 tl haluamasi väristä, jauhemaista elintarvikeväriä

Täyte

  • esim. sitruunatuorejuustoa, lemon curd -tahnaa tai hasselpähkinälevitettä
  1. Kuumenna uuni 130 asteeseen.
  2. Siivilöi mantelijauhe tiheän siivilän läpi. Mantelijauhetta jää jäljelle noin 125 g. Ota talteen karkea mantelijauhe ja käytä se jossain muissa leivonnaisissa. Sekoita hienon mantelijauheen joukkoon tomusokeri ja perunajauho.
  3. Erottele valkuaiset ja vatkaa ne kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri ja suola sekä elintarvikeväri. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on notkeaa ja kiiltävää. Siivilöi manteli-tomusokerijauhelma valkuaisvaahdon joukkoon.
  4. Lusikoi taikina pursotuspussiin. Purista pussista leivinpaperin päälle pieniä, noin 3 senttiä halkaisijaltaan olevia kuoria. Anna kuorien kuivua huoneenlämmössä puolen tunnin ajan ennen paistoa.
  5. Paista macaroneja uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä kuoret ja irrota ne varovaisesti uunipelliltä.
  6. Macaronien täytteeksi sopivat esimerkiksi sitruunatuorejuusto, valmis lemon curd -sitruunatahna ja hasselpähkinäkaakaolevite. Levitä täytettä macaronin tasaiselle pinnalle ja paina varovasti toinen kuori kanneksi.

Sitruunarisoton ystävä rakastuu myös raparperirisottoon.

Raparperirisotto

4 annosta

  • 4 dl raparperinvarsia pilkottuna
  • 3 salottisipulia
  • 10 pehmeää kuivattua taatelia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3 dl risottoriisiä 
  • noin 9 dl vettä
  • 1½ tl suolaa
  • 1 dl tuoreita mintunlehtiä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
  1. Kuori ja leikkaa raparperinvarret parin sentin viipaleiksi. Kuori ja silppua sipulit. Halkaise taatelit.
  2. Lisää kattilaan öljy, riisit, raparperit, sipulit ja taatelit. Kuullota seosta pari minuuttia eli kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää vettä vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Sekoita joukkoon suola.
  3. Kypsennä risottoa miedolla lämmöllä noin 25 minuuttia. Lisää nestettä tarvittaessa. Risoton pitää olla kosteaa.
  4. Nypi mintusta lehdet ja soseuta ne öljyn kanssa soseeksi sauva-sekoittimella.
  5. Sekoita lopuksi risoton joukkoon minttuöljy ja raastettu parmesaani.