Puolukkakakku ilman uunia

Ilman uunia valmistuvat nämä värikkäät kakut puolukasta, luumusta ja lakasta.

Valkosuklaa-puolukkakakku

8 palaa näkkileipää (esim. Maukas-viipaleita, hienonnettuna yht. 2 dl)
3/4 dl fariinisokeria
1/2 tl inkivääriä
75 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte:
4 liivatelehteä
2 rkl vaaleaa mehua tai vettä
2 prk maitorahkaa
200 g valko- tai taloussuklaata + 2 tl öljyä
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa

Pinnalle:

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4–5 dl kokonaisia pakastepuolukoita
3 dl vettä
1,5 dl hyytelösokeria

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • Leikkaa ja aseta irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
  • Hienonna näkkärit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella painelemalla.
  • Lisää fariinisokeri, inkivääri ja sula rasva.
  • Painele seos vuokaan.
  • Pehmennä liivatteita kylmässä vedessä 5–10 minuuttia. Puserra vesi pois ja liuota lehdet kuumaan mehuun tai veteen. Anna jäähtyä haaleaksi.
  • Paloittele suklaa pieneen kattilaan ja lisää öljy. Nosta kattila isoon, kiehuvaa vettä sisältävään kattilaan ja sulata suklaa. Sekoita tasaiseksi. Öljy estää kokkaroitumisen.
  • Vaahdota kerma. Sekoita rahkaan ensin sokeri ja vaniljasokeri, sitten sula suklaa ja liivateseos. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti nostellen.
  • Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Peitä kelmulla. Anna hyytyä kylmässä vähintään 2–4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
  • Levitä jäiset puolukat tortun pinnalle. Kiehauta vesi, lisää hyytelösokeri ja kiehauta. Anna jäähtyä 4–5 minuuttia. Kaada varovasti marjojen päälle. Seos hyytyy heti.
  • Anna tortun olla kylmässä tarjoiluun asti. Irrota rengas ja vedä tottu leivinpaperin avulla tarjoiluvadille. Koristele puolukanvarvuilla.

Puolukkaraitakakku

Pohja:
4 isoa munaa
1,5 dl sokeria
100 g mantelijauhetta
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja

Kostutus:
1 dl maitoa ja 1 tl vaniljasokeria

Täyte:
8 dl puolukoita
1 dl hillosokeria
3 rkl maissitärkkelystä

Kermahyytelö:
1 dl vettä
4 liivatelehteä
150 g sokeria
4 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria

  • Tee kakkupohja jo edeltävänä päivänä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja lisää munavaahtoon.
  • Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan ja paista 180 asteessa puolisen tuntia. Survo puolet puolukoista. Pane kaikki aineet kattilaan, kiehauta ja anna jäähtyä.
  • Aloita kermahyytelön valmistaminen pehmentämällä liivatteet runsaassa kylmässä vedessä. Sulata kasarissa sokeri ja anna sen hieman ruskistua. Lisää 1 dl vettä ja keitä sekoittaen, kunnes sokeri liukenee.
  • Puserra liivatteista vesi pois ja liuota ne kuumaan sokeriliemeen. Vaahdota kerma. Lisää vaniljasokeri ja sokeri-liivateseos koko ajan sekoittaen. Leikkaa kakkupohja 2–3 levyksi.
  • Huuhdo ja kuivaa kakkuvuoka. Vuoraa se kelmulla. Nosta yksi kakkulevy vuokaan ja kostuta maito-vaniljasokeriseoksella.
  • Levitä sille ensin puolukkaseosta, sitten kermahyytelöä. Paina päälle toinen kakkulevy ja jatka samaan tapaan. Jätä päällimmäiseksi kermahyytelökerros.
  • Peitä vuoka kelmulla ja siirrä koko komeus jääkaappiin vähintään 3–4 tunniksi. Kakku on kaunis sellaisenaan, mutta voit myös koristella sen puolukoilla ja/tai tomusokerilla.

Luumukakku

Pohja:

130 g kaurakeksejä
130 g murokeksejä
100 g voita

Täyte:
5 dl kermaa
3 rkl sokeria
2 dl ruokajogurttia
3–4 dl luumuhilloa
6 liivatelehteä + 4 rkl vettä
konjakkia

  • Murenna keksit hienoksi ja sekoita voisulaan. Taputa seos leivinpaperin päälle irtoreunavuokaan.
  • Vaahdota kerma. Lisää vaahtoon sokeri jogurtti ja luumuhillo. Sekoita nostellen.
  • Pehmennä liivatteita kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Puserra vesi pois ja liuota lehdet kiehuvan kuuman veteen. Anna jäähtyä hieman ja vatkaa seos sitten kerma-luumuvaahtoon. Mausta vaahto vielä tilkalla konjakkia.
  • Kaada täyte piparipohjalle, peitä vuoka kelmulla ja siirrä kakku jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
  • Koristele tarjolle tuoreilla luumuilla tai vaikkapa suklaa- tai kaakaojauheella.

Lakkakakku

Pohja:

100 g hapankorppuja
100 g kaurakeksejä
75 g voita

Täyte:

6 liivatetta
4 rkl lakkamehua
2 rkl lakkalikööriä
6 dl kermaa
1,5 dl sokeria
130 g tuorejuustoa
noin 2 dl lakkoja

  • Murenna korput ja keksit hienoksi ja sekoita voisulaan. Taputa seos leivinpaperin päälle irtoreunavuokaan.
  • Pehmennä liivatteita kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Puserra vesi pois ja liuota lehdet kiehuvan kuuman lakkamehuun. Lisää likööri ja anna seoksen jäähtyä hieman.
  • Vaahdota kerma. Lisää vaahtoon ensin sokeri ja tuorejuusto, sitten liivateseos ja lopuksi lakat. Sekoita hyvin.
  • Kaada täyte murupohjalle, peitä vuoka kelmulla ja siirrä kakku jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Koristele tarjolle lakoilla ja halutessasi vielä hyytelösokerikerroksella.

Muista myös nämä kakut

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla