Kuva: Piia Arnoud
Kuva: Piia Arnoud

Tätä lohisalaattia täydentävät ohrasuurimot.

6 annosta

4 dl keitettyjä rikottuja ohrasuurimoita
1 ½ rkl sitruunaoliiviöljyä
½ tl suolaa
400 g lohta tai kypsää savulohta
2 rkl sitruunamehua
½ tl rouhittua valkopippuria
1 tl suolaa
12 kpl retiisejä
1 punasipuli
vihersalaattisekoitusta

  • Hauduta ohra paketin ohjeen mukaan. Huuhtele ja kumoa se takaisin kattilaan. Pidä kattila hetken lämpimällä levyllä, jotta kosteus haihtuu. Lisää joukkoon öljy ja tilkka sitruunamehua sekä suolaa.
  • Paloittele savulohi tai kypsennä pala lohta. Lisää fileen päälle sitruuna­mehua, suolaa ja rouhittua valko­pippuria. Kuumenna lohta noin 25 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Poista nahka ja paloittele jäähtyneenä.
  • Viipaloi retiisit ja punasipuli. ­Huuhtele salaatti. Levitä salaatti vadille. Ripottele päälle ohraa, kalapaloja, retiisejä ja sipulia. Tarjoa tillipeston kanssa.